LISTA POKOI
ZNAJDŹ NA FORUM
ZNAJDŹ UŻYTKOWNIKA
|
||||||
|
| ||||||
tufta |
Nie oszukujmy się.Utracone wytwórnie i SerieA nie powrócą do Canal+.Aby ogladać dobre filmy i Lige Mistrzów będziemy musieli wykupić kanał premium pod tytułem nPREMIUM.Ile za niego jesteście wstanie zapłacić? |
||
Mr. Brooks postów: 342 |
Ja mając Cyfre + i N zaoszczędzę. Uważam, że kanały kanały nPremium i nSport wartę są około 20zł. |
||
kamilek71pp postów: 395 |
wiecej niz 20zl napewno nie zplace |
||
PS1948 postów: 15 |
Maksymalnie 5zl bo rok temu to wszystko było za 30zl, a teraz miałbym płacić za to 50zl, albo 60zl? wolne żarty. |
||
leo83 postów: 1068 |
0 zl. ;) Ewentualnie tak jak napisal PS1948, 5 zl za LM i LE, ale mi wystarczy jeden mecz kolejki w srode na TVP, a w LE ogladam tylko wystepy polskich druzyn. A reszte mielismy nie tak dawno w C+, wiec teraz mam doplacac 20 zl zeby to ogladac??? |
||
szewol postów: 437 |
Ale jeście rozrzutni z tym 20 zł. post edytowany 1 raz, ostatnio 14.09.2012 17:50 |
||
Osowa postów: 52 |
Ale jesteście naiwni. Według mouch znajomych są opcje, żeby płacić za najwyższy pakiet 250 złotych! |
||
tufta |
Osowa,coś źle chyba usłyszałeś z tą ceną.Teraz mam ful wypas w Cyfrze i płacę 118 zł.To za nPremium i nSport ile mogą zawołać? 20-30 zł? Skąd Ci się wzieło 250? |
||
Osowa postów: 52 |
To było tylko badania rynku i teoretyczne opcje pół roku temu. Teraz TVN chciał, zeby C+ podzieliła pakiety na sport, dokument i film, więc będzue można wybrać odpowiedni pakiet. Wszystko ma być gotowe do końca roku, więc pewnie przed Świętami i na Seria A sobie poczekamy do stycznia |
||
http://wyborcza.biz/biznes/1,101558,12485194,Francuzi_juz_moga_polknac_platforme_N.html |
||
Marcin_28 postów: 477 |
leo83 napisał 14.09.2012 17:44 Dokładnie. 0 zl. ;) Ewentualnie tak jak napisal PS1948, 5 zl za LM i LE, ale mi wystarczy jeden mecz kolejki w srode na TVP, a w LE ogladam tylko wystepy polskich druzyn. A reszte mielismy nie tak dawno w C+, wiec teraz mam doplacac 20 zl zeby to ogladac??? |
||
Kaspro Hala Madrid postów: 74 |
kamilek71pp napisał 14.09.2012 17:10 tez wiecej nie dam za te kanały :)wiecej niz 20zl napewno nie zplace |
||
Rybson Ponte postów: 45 |
Mam nadzieje, że wszystko będzie jasne do lutego.. bo porzucam Vectre dla C+, bo taniej mi wyjdzie tv, a jakość i ilość programów będzie o niebo lepsza.. A według mnie skoro mieliśmy do czynienia to taki dodatkowy pakiet można zrobić, że Nsport, Npremium, Nfilm (czy jak tam sie to zowie) i dać te 20-25 zł.. a jak sam sport to tak 10-15zł i olbrzymi zysk by z tego był. Takie moje zdanie.. |
||
bielszczanin postów: 15 |
tufta napisał 14.09.2012 16:04 to pewne że nie powrócą?Nie oszukujmy się.Utracone wytwórnie i SerieA nie powrócą do Canal+.Aby ogladać dobre filmy i Lige Mistrzów będziemy musieli wykupić kanał premium pod tytułem nPREMIUM.Ile za niego jesteście wstanie zapłacić? |
||
Rybson Ponte postów: 45 |
Serie A jest na otwartym Nsporcie od tego weekendu (na razie tylko i wyłącznie) |
||
http://media2.pl/media/96071-Nowa-platforma-czyli-tresci-Cyfryplus-i-n-w-jednym-dekoderze.html |
||
Danioz postów: 68 |
Myślę, że mógłbym dać za Ligę Mistrzów i LE w C+ max 15zł. Byłoby to piękne - wszystkie najlepsze ligi świata + najbardziej prestiżowe rozgrywki na świecie. Pytanie, czy to rzeczywiście realne? post edytowany 1 raz, ostatnio 16.09.2012 04:57 |
||
BULI postów: 106 |
Po połaczeniu platform jedno jest pewne bedzie to najbogatsza oferta dla maniaków filmowych oraz |
||
syryls postów: 5 |
Zastanawia mnie co zrobią z komentatorami z enki, mam nadzieje że Canal+ z nich co najwyżej zrobi |
||
tufta |
Ja już się nie mogę doczekać połączenia platform i oglądania tego wszystkiego na jednym dekoderze.Obecnie za Cyfrę płacę 118 zł a za "n"99zł.Po połączeniu bym zaoszczędził.Jestem wstanie zapłacić za taką ofertę połączoną jakieś 150 zł.Czyli za kanały nPremium i nSport mogę wyłożyć 30 zł.To i tak zaoszczędzę 70 zł. |
||
bielszczanin postów: 15 |
zastanawia mnie to że obecnie w jednej z sieci kablowych w której jestem płaci się za 4 kanały |
||
Hubert% postów: 21 |
Ja jestem wstanie dopłacić max20zł za nPremium,LM i LE... |
||
Corben postów: 55 |
tufta napisał 14.09.2012 16:04 Po kiego grzyba wymyślasz takie bzdury ? ...Aby ogladać dobre filmy i Lige Mistrzów będziemy musieli wykupić kanał premium pod tytułem nPREMIUM. Ile za niego jesteście wstanie zapłacić? Jaki cel jest tego tematu ? Ile jeszcze można wytargać z naszej kieszeni ? Cytata : "...wiele wskazuje na to, że nowa platforma nie zdecyduje się na utrzymywanie dwóch, konkurujących ze sobą własnych pakietów premium. Bardziej prawdopodobny jest scenariusz, który zakłada fuzję pakietów premium pod jedną, bardziej rozpoznawalną marką Canal+. " Tak jak było w przypadku Wizji TV. Połączono platformy i wywalono kanały ś.p. Wizji. Oferta filmowa będzie większa, sportowa też. I to się chwali. Ale to ciągle będzie ta sama lista programów, co najwyżej w pozmienianych pakietach. Niby dlaczego miałbym płacić więcej ? Cytata 2: "...raczej nie należy spodziewać się wielkich zmian cenowych w pakietach podstawowych. Także w przypadku treści premium nie powinno być wielkich zmian cenowych. Tym bardziej, że przedstawiciele "n" i Cyfry+ już kilka miesięcy temu, podczas ogłaszania podpisania umowy, podkreślali, że dostęp do pełnej oferty nowej platformy nie będzie kosztował więcej niż obecnie." |
||
pitunia88 postów: 80 |
"Mam info od wujka ktory pracuje gdzies tam w tv jak to bedzie wygladac z sportem |
||
leo83 postów: 1068 |
Moj wujek twierdzi, ze tyle meczow to nie bedzie. ;))) |
||
mikoniko postów: 27 |
Zadam głupie pytanie, ale czy w UPC będzie możliwość (za cenę zwiększonego abonamentu) oglądać Ligę Mistrzów i Ligę Europy? Czy będąc użytkownikiem UPC zyskam też, czy tylko Ci co mają Cyfrę+? |
||
takitam postów: 57 |
tufta napisał 14.09.2012 19:02 Wydaje Ci się że inni nie mogą płacić więcej , bo Ty płacisz 118 zł ?Osowa,coś źle chyba usłyszałeś z tą ceną.Teraz mam ful wypas w Cyfrze i płacę 118 zł.To za nPremium i nSport ile mogą zawołać? 20-30 zł? Skąd Ci się wzieło 250? Prestiż HD 149 zł plus pakiet RElaxxx 21 zł to już 170 zł . Uwierz są ludzie którzy nie przesiadują na forach i nie mają pojęcia o jakichkolwiek zniżkach i płacą full cenę bez zniżek. |
||
pitunia88 postów: 80 |
leo83 napisał 16.09.2012 21:24 no wiadomo;p chodzi zapewne o to, że wybiorą po cztery, trzy mecze w zależności od ligi. :)Moj wujek twierdzi, ze tyle meczow to nie bedzie. ;))) |
||
piotrekj66 postów: 51 |
myslicie ze to realne z tymi 5 c+sport? jesli tak by sie stalo no to super!!!! |
||
Jamal postów: 941 |
Dlaczego autor tematu napisal Npremium w Cyfrze, skoro nie wiadomo jak bedzie wygladac platforma po fuzji. Osobiscie jako fan filmow chcialbym dodatkowej opcji platnej npremium. Bede mial wtedy mozliwosc ogladania dodatkowych filmow. Gdyby C+ przejal wytwortnie Npremium to w ptaktyce bedzie wygladac to tak, ze odpadnie czesc wytworni (po co miec bogata ramowke skoro mozna dla oszczednosci zrezygnowac z wielu wytworni. Abonent i tak sie nie bedzie wściekal bo przeciez ubył jeden kanal na rynku wiec przy mniejszej konkurencji nie trzeba sie starac) |
||
milek1983 postów: 2 |
Ja myślę, że prawa sportowe i filmowe powrócą do canal+ , w końcu to jest znak rozpoznawczy cyfry. Byłoby fajnie gdyby kanały zostały podzielone na 2 pakiety: canal + film oraz canal+ sport, aby można było sobie wziąć opcję wedle upodobań. Powiedzmy ok 25zł za każdy i w promocji 40zł przy zakupie obu. Myślę, że spotkałoby się to z dużym zainteresowaniem. I tak osoba biorąca np pakiet canal+ start ma wypasioną ofertę, dla maniaków sportowych wystarczyłby pakiet canal+ kompakt. Nie widzę sensu w tworzeniu wielu pakietów premium bo taka rozdrobniona papka się nie sprzeda. Wszystkie prawa w canal+ to byłby konkret i za rozsądną cenę znalazłby wielu nabywców. No ale poczekamy zobaczymy. |
||
rass |
wg mnie NIC wielkiego się nie stanie. Operator uporządkuje pakiety, podniesie troszkę cenę za dostępność (ale raczej zrobi to tak , żeby nie dawać swobody uzytkownikowi tylko wymusić zakup np. tak jak w NnK -aby mieć npremium trzeba mieć też pakiet średni). post edytowany 1 raz, ostatnio 19.09.2012 08:12 |
||
Gajowy postów: 153 |
Nie zamierzam nic dopłacać!,najwyżej po okresie umowy pozostanę tylko przy C+ (4-ry kanały). |
||
bingo postów: 5 |
rass napisał 19.09.2012 08:11 tutaj masz mniej więcej strategie jak to ma / będzie wyglądać http://www.komputerswiat.pl/media/2011/353/2170736/23415_600_0.jpgwg mnie NIC wielkiego się nie stanie. Operator uporządkuje pakiety, podniesie troszkę cenę za dostępność (ale raczej zrobi to tak , żeby nie dawać swobody uzytkownikowi tylko wymusić zakup np. tak jak w NnK -aby mieć npremium trzeba mieć też pakiet średni). O kanałach >>>+5, +10 to raczej zapomnijcie bo fuzja ma słuzyć ZARABIANIU przez operatora , a nie wygodzie klienta. Nie głosuję, nie zamierzam też cokolwiek dopłacać. Raczej (o ile utrzymana będzie możność) kanały premium rotacyjnie lub okazjonalnie. |
||
Gajowy postów: 153 |
Fuzja platformy n i CYFRY+ dopiero w 2013? |
||
Jamal postów: 941 |
Bingo: To zdjecie zostało pokazane juz na poczatku calej fuzji, zatem to nic nowego. |
||
Wywiad z Markusem Tellenbachem. |
||
tufta |
Godzine temu przedłużyłem umowę z platformą "n" Nie wiem na ile była zorientowana ta pani z która rozmawiałem ale zapewniała mnie ,że połączenie platform nastąpi do końca listopada tego roku.Zapewniała mnie ,że Canal+ będzie dostępny w ich ofercie za 9.90 zł.Reszte kanałów z Cyfry mam dostać za darmo w ramach pakietu który wziąłem za 99zł.Jeśli ta miła pani mnie nie kłamała to bede miał NPremium,Canal+ i HBO za niecałe 110 zł.Jak dla mnie to bajka bo teraz płacę ponad 200zł.Czekam do końca listopada:-) Z Cyfra się pożegnam bo mają gorszy dekoder i są drożsi. |
||
Ja także jestem abonentem obu platform i czekam by zrezygnować z N. Wezmę kanały nPremium, nSport do tego multiroom od Cyfry +, wiec i tak na mnie nie stracą. Ktoś tutaj kłamie albo jest niedoinformowany. Oby to Pani z N miała rację i nastąpiła wymienia kanałów np. od 1 grudnia. |
||
Arkon postów: 494 |
@tufta |
||
Tylko skąd ta Pani wzięła taka informacje? Tufta może powołać się na tą rozmowie i zażądać rozwiązania umowy, bo został wprowadzony w błąd. Aż sam wykonam telefon do N i zapytam, mam nawet umowę na czas nieokreślony. |
||
tufta |
Mr.Brooks ,jak zadzwonisz to napisz co Ci powiedzieli.Jestem ciekaw tego.Ja was nie ściemniam.Mi powiedziała ,że połączą się do końca listopada i ,że Canal+ będzie za 9,90zł |
||
Zadzwoniłem. Pan powiedział, że nic mu na ten temat nie wiadomo i żebym czekał na oficjalne komunikaty, bo gdy dojdzie do takowych ruchów będą szeroko o tym informować. |
||
zalogowany postów: 413 |
tufta napisał 22.10.2012 18:45 Wiarygodność miłych pań z n-ki jest powszechnie znana.Nie wiem na ile była zorientowana ta pani z która rozmawiałem ale zapewniała mnie ,że połączenie platform nastąpi do końca listopada tego roku. Czyli tak: C+ przygotowuje ofertę świąteczną, wkłada kasę w reklamy z lemurem w czapce Świętego Mikołaja, a tuż przed świętami włącza konkurencyjne kanały z mniej więcej 50 filmami nieznanymi cyfrowiczom? Coś nie chce mi się wierzyć w taki obrót sprawy. Poza tym z wypowiedzi tej pani wynika, że w nowej platformie będą abonenci lepsi (dotychczasowi enkowicze, płacący mniej) i gorsi. Nawiasem mówiąc, od ponad roku, kiedy to pojawiły się pierwsze informacje o fuzji, trwa w sieci nieustający turniej bajkopisarzy, wizjonerów i wróżbitów. |
||
christoph postów: 62 |
Rozmawiałem osobiście (nienagrywany jak przez telefon) z dziewczyną, która prowadzi punkt cyfry w którym odbierałem sprzęt. Mówi, że na wszystko jest taka tajemnica, że nawet oni nie wiedzą co, gdzie, jak i kiedy. Nawet nie wie czy będzie nadal sama w tym punkcie czy dołożą kogoś z N. Ogólnie wszystko jest tajne przez poufne i zupełnie nic nie wiadomo. |
||
Corben postów: 55 |
Mr. Brooks napisał 22.10.2012 16:38 Skoro szef N-ki mówi, że do końca roku na pewno nie będzie wspólnej oferty, ani akcji promocyjnej, to Wywiad z Markusem Tellenbachem. http://www.ekonomia24.pl/artykul/706258,944635-Taniej-nie-bedzie.html trzeba sobie dać na wstrzymanie. Koleś musi dbać o swój wizerunek i nie robiłby z gęby cholewy. Niespodzianki będą w pierwszym kwartale 2013. |
||
tufta |
Mi sie tylko wydawało ,że podpisałem umowę z "n" na kolejny rok.Po tej rozmowie z tą miłą panią zadzwonił do mnie kolejny miły Pan i ponownie zaproponował mi przedłużenie umowy.Powiedziałem mu ,że dwa dni wcześniej ją przedłużyłem ,a on na to ,że nic podobnego bo nie mają tego odnotowane.No to ja przedłużyłem.Wyobraźcie sobie ,że dzisiaj dzwoni do mnie kolejny miły Pan z propozycja przedłużenia umowy.Powiedziałem mu ,że ją przedłużyłem już dwa razy:-) On na to ,że nie i basta.Wkurzyłem się ale po raz trzeci przedłużyłem umowę na 99 zł.Że już tym gamoniom z "n" nie wierzę to sam przed chwilą zadzwoniłem do nich z pytaniem czy mam przedłużoną umowę.Wiecie co mi odpowiedzieli ,że NIE.Trzy razy barany do mnie dzwonili z propozycją przedłużenia umowy i mi jej nie przedłużyli.Gdy teraz ja zadzwoniłem to mi powiedzieli ,że owszem ,z chęcią przedłużą ze mną umowę ale za 119 zł.Powiedziałem im ,że mam to co mi proponują do teraz za 99zł.Nie chcieli obniżyć ceny.Nie beda ze mnie robić idioty.Umowa kończy mi się 30 grudnia i to bedzie mój ostatni dzień z "n" Cyfrę mam do końca maja i też się pożegnam bo mam dosyć płatnej telewizji. FOCH |
||
@tufta |
||
tufta |
A masz dostęp do nSeriale? |
||
Mając HBO i FOX masz najlepsze seriale. |
||
tufta |
No nie wiem Arkon czy są lepsze.Teraz w kolekcji nseriale masz dostęp do takich serialów jak: |
||
zn46 postów: 474 |
Ja poczekam na Mentalistę w C+ przynajmniej bedzie w porządnej jakości HD w przeciwieństwie do kiepskiego SD z dysku nboxa. Ale ponoć D7 i Homeland2 ma być już w Hd |
||
@Tufta |
||
Evv postów: 272 |
homeland 2 jest rewelacyjny, nowy dexter też daje radę, oczywiście poziom najwybitniejszych seriali hbo jak sześć stóp pod ziemią czy rodzina soprano jest ciągle nieosiągalny, ale to dobry kurs i jest bliżej niż dalej |
||
tufta |
Arkon,ja to wszystko ogladam wieczorami.Pracuje do 18stej,potem kolacja i TV.Od kiedy jestem sam to wieczory spędzam z moja miłościa tv:-) A co mam robić wieczorami? Nikt mnie nie kocha to ja też nikogo nie kocham więc wieczory są dla mnie.Powiem Ci jak sobie zaplanowałem wolne dni.Zaraz idę sobie obejrzeć 4 odcinek Mentalisty 5 a potem od 18stej wlączam Canal+ i obejrze wszystkie trzy dzisiejsze mecze ligi hiszpańskiej.Jestem ciekaw czy Atletico Madryt dotrzyma kroku w lidze Barcelonie ,no i czy Real w końcu zacznie odrabiać straty.Jutro natomiast obejrze trzy mecze ligi angielskiej które sobie dzisiaj nagrywam.Nie wyobrażam sobie życia bez nagrywarki:-)Jeszcze wieczorem zerknę na Moneyball w HBO i idę spać.A w tygodniu to tylko tv ogladam wieczorami.Tak więc czas zawsze znajdę na TV.W końcu po to mam płatną telewizje abym mógł ogladać filmy ,seriale i mecze . |
||
tufta a kiedy czytasz książkę? |
||
@tufta |
||
tufta |
Evv,czytam,czytam.Teraz właśnie czytam powieść Aguero Pointy pt: Sposób na kobiete-pejcz"Ciekawa książka:-) |
||
tufta, bardzo się cieszę, ja dla odmiany czytam teraz "Pinokia" |
||
tufta |
Arkon,Evv nie zagłosuje bo kobiety są znane z tego ,że są niezdecydowane i ciężko im podjąć jakąkolwiek decyzje.Z miesiąc temu Evv przysłała mi prywatną wiadomość z zapytaniem czy dobrze zrobiła robiąc jajecznice w garze zamiast na patelni.Stwierdziła ,że nie mogła się zdecydować czy jaja usmażyć na małej czy dużej patelni.Od tego myślenia tak ją głowa rozbolała ,że jaja upichciła w garze:-) Nie wymagaj więc od niej Arkon tak trudnej decyzji jak wybranie piątki filmów .A pomijając niezdecydowanie Evv to i tak nic się jej przecież nie podoba. |
||
iskich lotów prowokacja usiłująca nakłonić mnie do oddanie mojego cennego głosu na film miesiąca |
||
Evv napisała 03.11.2012 21:38 Już się cieszęArkon, właśnie się zbieram toteż niebawem |
||
kmljedlin postów: 1 |
jakieś nowe info dotyczące pojawienia się programów n na c+ ? |
||
Hubert% postów: 21 |
Co jest z fuzja stanęła w miejscu? Czy czekają na święta? |
||
madzia29216 postów: 74 |
dzwonilam z 3 dni temu do cyfry bo mam klopot z odbiorem kanalow z hd i przy okazji sie pytalam z |
||
http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/664806,cyfra_i_telewizja_n_lacza_sily_powstanie_jedna_platforma_cyfrowa.html |
||
madzia29216 postów: 74 |
ale nie pisza kiedy bedzie oferta programowa dla abonentow |
||
madzia29216 napisała 28.11.2012 15:52 Niestety nikt tego nie wie. Prezes N mówi, że do końca roku będą oddzielnie. Spekulacji jest mnóstwo od tego, że będzie wymiana kanałów w grudniu po fuzję i wspólna ofertę od grudnia do marca przyszłego roku. Tak naprawdę nikt nic nie wiem. Może być trochę nowych i ciekawych informacji w piątek po walnym zgromadzeniu akcjonariuszy ITI i Platformy N. Liczę na jakieś komunikaty w piątek lub po weekendzie. Pozdrawiam Madzia.ale nie pisza kiedy bedzie oferta programowa dla abonentow Nowe info dotyczące fuzji. Jutro mają być podpisane dokumenty i fuzja staje się faktem. Czyżby wymiana kanałów jeszcze przed świętami?! http://wiadomosci.dziennik.pl/media/artykuly/412063,canal-bedzie-mial-mniejszosciowe-udzialy-w-tvn.html post edytowany 1 raz, ostatnio 29.11.2012 17:57 |
||
ivans postów: 52 |
Kolejne krok do fuzji... post edytowany 1 raz, ostatnio 30.11.2012 13:41 |
||
dobra tamto wyżej mniej ważne, jakaś tam rada nadzorcza jakiegoś TVN S.A tsee ;) post edytowany 5 razy, ostatnio 30.11.2012 15:17 |
||
zalogowany postów: 413 |
Te same ogólniki co rok temu. Można umrzeć z nudów, jak się to czyta. |
||
No chyba nie liczyłeś na to, że w dzień finalizacji transakcji czyli zostania przez Canal plus akconariuszem grupy TVN i objęcia 51 % w nowej platformie od razu powiedzą ci w ten sam dzień w "prasówce dla mediów" jak będą wygladały pakiety, kontent premium i ceny. Ważne, że w końcu zakończyli transakcje , zrobili odpowiednie przelewy ;-) wybrali skład zarzadu i w tym prezesa nowej platformy. Teraz będą się mogli zająć pracą nad kształtem platformy. Kiedy ruszy nowa oferta , czy może na świeta coś ruszy czy dopiero po nowym roku... Na pewno przydałby się wywiad z nowym prezesem, po polsku , nie po francusku ;-) Mógłby taki wywiad przeprowadzić jakis branżowy portal/pismo jeśli sami żadnej nowej notki nie wystosują. post edytowany 4 razy, ostatnio 30.11.2012 19:00 |
||
http://media2.pl/media/98489-Prezes-TVN-Nowa-platforma-nCplus-to-wiecej-filmu-sportu-i-kanalow-HD.html |
||
|