twoje konto
lista pokoi
znajdz na forum
znajdz uzytkownika
|
||||||
Tomii postów: 128 |
Ja wspominam jeszcze "Efekt motyla" oraz "Pozory i złudzenia". Naprawdę dobre pozycje ... Polecam |
||
BigBen postów: 191 |
Efekt Motyla - popieram. statnio zakochałem się bezgranicznie w Człowieku w Ogniu. Świetny film. Pop prostu artyzm. Genialna rola Denzela Washinghtona. Ciekawy był też Coach Carter... |
||
rass postów: 280 |
tomii - znakomity pomysł z tym tematem. Ostatnio mało oglądam canal+. Mnie podobał się "To tylko miłośc". Czekam na Efekt motyla (w stosownej porze). Pozdrawiam. |
||
Aslo postów: 276 |
Powiem szczerze że w ostatnim czasie żaden z filmów w C+ mnie jakoś nie zafascynował... |
||
pedro postów: 814 |
Film ,który zafascynował mnie ostatnio to "DRÓŻNIK". Świetny , wciągający i spokojny film ożyciu i o miłości. Brawa dla aktorów i reżysera , a takż e C+ za nadanie tego filmu |
||
Szykuję sie na "Dróżnika" ... póki co nie miałem czasu ... Narka |
||
Tomii a mógłbyś sprecyzować czy chodzi Ci o ogólnie nowe produkcje, czy o filmy nadawnae tylko na c+ ?? |
||
BigBen, chodzi mi o filmiki w Canal+. Z przyjemnością jednak przeczytałbym o innych filmach, nie emitowanych w Canal+, a które spodobały się Tobie. |
||
Z kinowych: "Człowiek w Ogniu" (troche straszy już) |
||
luccaass postów: 97 |
"Niebo" !!! Muzyka Arvo Part stworzyła niesamowity klimat w tym filmie. Warto obejrzeć... |
||
maja postów: 1 |
Przepiekny pelen surowej poezji film -Kukułka.Mysle,ze warto zobaczyc ten film z dusza.-maja |
||
Wczoraj zobaczyłem "Dzieci z leningradzkiego". Wielka tragedia bezdomnych dzieci wśród marmurowych posadzek moskiewskiego metra ... Aż trudno uwierzyć, że to jest fakt, a nie fikcja !!! POLECAM |
||
"Kukułka " bardzo dobry film. Moimm ulubionym filmem emitowanym w C+ jest "Miasto Boga". Swietny dramat, super film. Polecam wszystkim mimo ,że nadawany jest bardzo późno. |
||
Pedro - "Miasto Boga" jest THE BEST !!! |
||
"REQUIEM DLA SNU"... Czy ktoś widział ten film? Nigdy więcej żaden film tak mną nie wstrząsnął. Nie wiem dokładnie, ale chyba w C+ nigdy go nie było. |
||
jendrek postów: 37 |
"Miasto Boga" świetny i dający do myślenia film. Polecam zakup na DVD> |
||
Jendrek "Miasto Boga" jest w tym miesiącu dodatkiem do Vivy :D |
||
Właśnie skończyłem oglądać "Fortepian". Jeśli kiedyś znajdę słowa, by opisać ten film, to uzupełnię ten komentarz.... Magia... |
||
Lubię filmy muzyczne. Do wtorku moim numerem 1 było "Moulin Rouge" , ale od tgo dnia jest to "RAY" (wersja rozszerzna na DVD) . Polecam wszystkim . Super film, a Jamie Foxx naprawdę zasłuzył na oskara ! |
||
Świetne filmy ,które ostatnio widziałem w C+ to "DZIEWCZYNA Z PERŁĄ" "ROSYJSKA ARKA" i "DALEKO OD NIEBA". Z premier zainteresowały mnie "DOM ZPIASKU I MGŁY" ( super !!!!) i "PRZEKKRET DOSKONAŁY" ( dobry film) |
||
Aśka postów: 2 |
"Słoń". |
||
Do Asi - gdzie widziałaś ten film ? Szukam i nigdzie go nie ma ... |
||
Aslo postów: 276 |
Film leci ostatnio w HBO. też go oglądałem ale w temacie chodziło chyba żeby napisać film jaki się oglądało w Canal+ więc o nim nic nie pisałem. |
||
Aslo - ogólnie chodzi o filmy na Canal+ ale możesz również wpisać film widziany w innej stacji lub w kinie. Wcześniej czy później trafią one z sal kinowych na szkalny ekran. Narka |
||
SportFan postów: 25 |
21 gramów. [na innej stacji] |
||
beta postów: 12 |
rzeka tajemnic polecam tez ksiazke rewelacyjna obsada filmu gra aktorow zasluguje na oscara |
||
Polecam wszystkim "Blizej".Rewelacyjny film , świeta obsada. Aktorzy zagrali rewelacyjnie. |
||
cudownie ocalony polski b.dobry film super dialogi.opania rewelacyjny,goraco polecam |
||
Ostatnio zainteresował mnie film "Amen" Costy -Gavrasa. Bardzo interesujacy temat filmu i dobra realizacja. Dobra rola Mathiu Cassovitza. |
||
yell postów: 56 |
Mnie również ostatnio zafascynował i poruszył film 'Amen'. Bardzo dobry i - przede wszystkim - interesujący film. |
||
slodka postów: 2 |
W ostatnim czasie najlepszy film jaki oglądałam to "Zjadacz grzechów" Polecam |
||
Frąc postów: 1927 |
Jak dla mnie ,,Zjadacz grzechów'' był kiepski.Bardzo rozczarował mnie ten film.Spodziewałem się czegoś lepszego. |
||
"Marzyciele" wspaniały film. Dobrze zrealizowany, rewelacyjnie zagrany przez aktorów. Bardzo podobały mi się wstawki klasycznych i filmów i scey w których Eva Green i Louis Garrel przedsawiali je jako zagadki. Świetna muzyka. Jednak dlaczego LEKTOR tłumaczy piosenkę ? Piosenka np. Edith Piaf straciła cały urok. Lepiej dać napisy. "Marzycieli " polecam wszystkim , którzy lubią dobre kino i filmy kontrowersyjne. |
||
"Trzynastka ". Bardzo dobry film. Polecam. |
||
Obejrzałem w Canal+ film ,,Nigdy w życiu''.Spodziewalem się,że będzie to kolejna Bridget Jones,której nie lubię,tyle że w polskim wydaniu.No i była,z tymże o wiele lepsza.Dużo humoru,plejada gwiazd i naprawdę ciepły klimat.Może nie jest to jakaś rewelacja,ale jak najbardziej polecam. |
||
Polecam ,,Dotyk zła'' w wersji pełnometrażowej.Bardzo ciekawa fabuła,która do końca trzyma w napięciu.W dodatku interesujące postaci.Ogólnie warte obejrzenia. |
||
Witam po przerwie urlopowej ... i polecam rosyjskiego "Bumiera". Kawał dobrego kina ... Zgadzam sie równiez z moimi przedmówcami odnośnie filmu "Amen". Też gorąco polecam. |
||
Assamuetsi postów: 12 |
"Thirteen", "Leo" |
||
dotyk zla.Porusza bardzo drazliwe tematy. w Polsce sa one tabu |
||
Tragiczne losy bohaterów, brak perspektyw na przyszłość, świat pozbawiony kolorów to wszystko możecie zobaczyć w filmie "LILJA 4-EVER" z rewelacyjną rolą Oksany Akinshiny. Film troche podobny do obrazu "My dzieci z dworca ZOO". Naprawdę gorąco polecam ! |
||
richi25 postów: 94 |
dla mnie najwieksze wrazenie zrobil film AMEN o oswiecimiu itd goraco polecam- jak ktos czytal medaliony w szkole to ten film cos z nich przypomina- film opowiada losy ss-mana , lekarza ktory stworzyl cyklon B, mial on sluzyc do czegos innego- dowiedziawszy sie do czego jest stosowany w rzeczywistosci- przekazuje informacje przez kleryka z nuncji apostolskiej w niemczech do watykanu a takze spotyka sie w tej sprawie z czlonkiem ambasady szweckiej. naprawde swietny film.pozdro |
||
Gorąco polecam film ,,Nasza Ameryka''.Ciepła historia o rodzinie,która emigruje do Ameryki,aby zapomnieć o pewnym niemiłym zdarzeniu.W ten sposób widzimy,że nawet za oceanem nie żyje się idealnie.Można spotkać wielu ludzi i nauczyć się od nich czegoś.Trzeba sie tylko nauczyć z nimi rozmawiać.Bardzo donry scenariusz to mocna strona tego obrazu.Również swietna gra aktorów.No i nie ma żadnej monotematyczności,która jest zmorą większości współczesnych produkcji.Gorąco polecam. |
||
Dla tych co jeszcze nie widzieli ... "Trzynastka", oto film który polecam. |
||
Siledhel postów: 81 |
Pedro napisał: "Jednak dlaczego LEKTOR tłumaczy piosenkę ?" |
||
virus postów: 1 |
A mnie sie podobał lisek chytrusek |
||
Siledhel może źle się wyraziłem , ale chyba zgodzisz sie ze mną ,że czytanie tekstu piosenek The Doors czy Edith Piaf w "Marzycielach " przez lektora nie jest dobrym pomysłem. Myślę ,że lepie dać napisy wtedy piosenka nic na tym nie straci. |
||
Ostatni film ,który mnie zafascynował to niemiecka produkcja pt. "Fuhrer ex" nadawana przez Cinemax. Film oparty na faktach wart obejrzenia. Tym którzy maja dostep do Cinemzax polecam |
||
Siledhel postów: 81 |
Pedro: mój post był ironiczny, wiem o co Ci chodziło :) |
||
Film "Pozew o miłośc' to jedna z lepszych komedii romantycznych nadawanych ostatnio przez C+. J. Moore była świetna !!! |
||
waddle postów: 52 |
"W imię ojca" - już dawno nie widziałem tak genialnego filmu... Kto nie widział go, nie poszuka w prgramie. To coś z gatunku "lektura obowiązkowa"!!! |
||
Zgazdzam się "W imię ojca" to jeden z lepszych filmów mimo ,że nakręcony w latach 90-tych. Moge go oglać wiele razy |
||
"Chodzić po wodzie" świetny film!!! |
||
luik postów: 2 |
snajper w nowym jorku super |
||
dość oryginalny temat i ciekawy film " Dom z piasku i mgły" i znakomity Kingsley. |
||
spiska postów: 1 |
Monster ...to dla mnie najlepszy film 2004 a i tego tez..Charliz Theron rewelacja.. |
||
Justices postów: 7 |
"telefon" i "człowiek w ogniu" |
||
"Tajna sieć" - to fascynujący mini serial o tematyce szpegowskiej (teroryzm to temat na czasie). Możemy w nim zobaczyć prawdziwe oblicze Bliskiego Wschodu, chore umysły jego obywateli ... POLECAM |
||
luzak postów: 1 |
ja z całego serca polecam "Ono".Genialny debiut Małgosi Beli i "prostolinijny", ciepły klimat tej produkcji pozwalają inaczej spojrzeć na prezentowany temat i zapewniają przyjemny seans filmu. |
||
KarolSkrz postów: 2 |
Właśnie obejrzałem "Jeźdźca wielorybów". Film jest po prostu niezwykły, wręcz magiczny. Choć tytuł jakoś mnie nie zachęcił to jednak dziś od pierwszej do ostatniej minuty filmu patrzyłem w ekran jak zaczarowany. Bohaterka (młoda nowozelandzka dziewczynka) bardzo stara się przypodobać dziadkowi, który bez skutku poszukuje nowego przywódcy dla miejscowej ludności. Mimo, iż film osadzony jest w realiach dzisiejszego świata, łączy w sobie przywiązanie do tradycji jak i wskazuje na największą wartość: miłość i wzajemny szacunek. Polecam gorąco. |
||
,,Telefon'' to rzeczywiście bardzo inteligentny thriller.Rzadko się zdarza,aby spotkać podobną produkcję.Napięcie jest tutaj budowa w bardzo inteligentny sposób.W dodatku świetna gra aktorska.Polecam. |
||
larry postów: 15 |
"Trzynastka" tylko szkoda że chyba juz nie pokaża tego filmu. |
||
Pan od muzyki - bomba. olecam też do obejrzenia Czas wojny i pokoju. Spodobał mi się także Upadek |
||
"Pedro", masz rację, bombowy film ... "Pan od muzyki" ... nie przekreślajmy nikogo zbyt wcześnie ... |
||
"Rosenstresse"-niemiecki film o II wojnie światowej. Bardzo dobry, poniewaz ukazuje losy zwyczjnych ludzi. Polecam wszystkim , którzy chcą obejrzeć w filmie wwojennym nie krwawą jadkę, ale coś innnego .Jak można było prztrwać ? Cz wareto o tym pamiętać? |
||
sznajder99 postów: 1 |
CYFRE+ mam od początku tego miesiąca(grudnia), spoko sprawa, siedzę i oglądam... oglądam... oglądam... leci tu mnustwo ŚWIETNYCH FILMÓW!!! Naprawdę! Ostatni film który obejżałem to "REWANŻ" naprawdę GENIALNY FILM!!! Obejżałem go już 3razy i wcale mi się nie nudzi! EXTRA MUZA, TANIEC I WOGLE ŚWIETNY FILM!!! POLECAM WSZYSTKIM KTÓRZY LUBIĄ TANIEC, HIP-HOP! FANOM "HONEY" NAPEWNO SIĘ SPODOBA!!! ODJAZD! |
||
Lutefisk postów: 11 |
Shrek 2, bardzo ładnie robiony film, inteligentny humor. |
||
Lilja 4-ever Lukasa Moodyssona. Po obejrzeniu tego filmu zrobiło mi się wstyd za ten świat. |
||
Super film to "Shrek 2" i "Aviator". Bardzo podobały mi się te filmy |
||
"Marzyciele", film obejrzany kilka godzin temu, stworzył dziwną aurę, które nie pozwala skupić się na codzienności. Ciekawy i niejednoznaczny film. |
||
jfk102 postów: 58 |
Ja polecam natomiast "Wszystko o mojej matce" Almodovara emitowany był juz czas jakiś temu ale te sceny jak na przykład pierwszy przyjazd Manueli do Barcelony pociągiem, najazd kamery na rozświetlone miasto nocą, w tle piosenka "Tajabone"; Manuela w teatrze na "Tramwaj zwany pożądaniem", obok pusty fotel; wiele innych... Zrobiły na mnie kolosalne wrażenie. Polecam zdecydowanie uwadze wszystkich. |
||
Nexus postów: 1 |
Witam, szukam pomocy wsród abnentów cyfry. Kilka lat temu ogladałem fim produkcji angielskiej o tytule "żyć na całego". Niestety nie wiem jaki był jego oryginalny tytuł. Czy ktoś pamięta ten fim i mógłby mi pomóc? |
||
Bardzo podobał mi się "Stander". Nie jestem zwolennikiem filmów sensacyjnych, staram się ich nie oglądać, a "Stander" zaciekawił minie . Myslę ,ze to doby film akcji. Polecam. |
||
"Podwójna gra" to jeden z ciekawszych filmów , które ostatnio widziałem w C+. Więcej na jego temat Premierach Lutego |
||
Ja polecam ,,Hooligans''. |
||
"Dzienniki motocyklowe" jeden z najlepszych filmów, który ostatnio widziałem na antenie C+. Świetna gra G.G. Bernala , bardzo dobre zdjęcia i muzyka to także duży atut tego filmu. Warto go zobaczyć. |
||
Dzienniki motocyklowe. |
||
Mil postów: 1 |
Zdecydowanie "Dzienniki Motocyklowe" wręcz znakomity film i swietna gra G.G. Bernala....zaczołem go ogladac o 1 w nocy w niedziela spałem tylko 4 godziny ale warto było |
||
Obejrzany na C+: Dzienniki motocyklowe |
||
"24 HOUR PARTY PEOPLE" - polecam wszystkim fanom brytyjskiej sceny muzycznej z lat 70, 80 ... Świetnie zrobiony film ... no i ta muza ... |
||
"W sronę morza" wybitny , przejmujący film. Wspaniała rola Javiera Bardena szkoda że nie nagrodzona Oscarem. Wyjątkowy film o walce o godną smierć . Reżyser porusza temat eutanazji w bardzo dobry sposób , każdy moz emiec swoje zdanie. "W stronę morz " polecam wszystkim. |
||
kwak27 postów: 265 |
tez " Dzienniki motocyklowe" , podobal mi sie "w potrzasku" , i taki tytulu nie pamietam o emigrantach z Magrebu we Francji - swietny tez. |
||
"Upiór w operze" to jeden z najlepiej zrobionych musicali , które widziałem. |
||
Zegan postów: 136 |
Najlepsze filmy jakie widziałem w ostatnim czasie na Canal+ i Canal+Film to Upadek i Bilet do innego świata |
||
No zapomniałem jeszcze a filmie Kasjerzy czy kasiarze fajna lekka komedia |
||
BasteKSG postów: 2430 |
Na C+ to ostatnio Terminal, ale ogladalem go juz po raz drugi :) tak samo Za wszelka cene. |
||
krycho postów: 229 |
Niom te filmy co wymieniłeś też oglądałem kilka razy :) Teraz czekam na Obcy kontra Predator oglądałem na płycie i film całkiem całkiem :) |
||
Bez dwóch zdań MATCH POINT Woody Allena. |
||
Prisoner postów: 27 |
"Miasto gniewu", "Dogville" , "Telefon" i "Człowiek w ogniu" . |
||
gimbas postów: 2553 |
Popieram większość wpisów Miasto gniewu, Telefon, Osaczony, |
||
Sobri postów: 182 |
Na mnie najwieksze wrazenie wywarl film wlasnie cytowany przez |
||
Marsellus Wallace postów: 33 |
z lepszych to ostatnio obejrzałem terminal i osaczonego, całkiem fajne |
||
Chyba z miesiąc może więcej temu zobaczyłem super filmik na canalplus Zakładnik fil i muzyka wypasik |
||
Ostatnio podobały mi się "Kinsey"- film świetny , widzę w nim naszą obecną Polskę , mimo że akcja dzieje się ok. 50 lat temu w USA.Super film.Polecam. drugi film który mnie zaciekawił to "Drzwi w podłodze" z rewelacyjną rolą im Basinger. Warto ten film zobaczyć i zastanowić się nad tym co jest ważniejsze. |
||
Film jakiego do tej pory nie było. |
||
OSKARŻONY - duński dramat psychologiczny. Świety. Ciekawy temat filmu i bardzo dobrze zagrany. Więcej tak dobrych Fimów w C+ !!! |
||
bączek postów: 250 |
ostnio zrobił na mnie duże wrażenie film : wszsycy jesteśmy chrystusami... chociaz spodziewalem sie ze bedzie bardziej smiesniejszy :) jak juz wspominalem lubie horrory wiec jestem pod wrazeniem egzorcyzmów emilie rose oraz filmu z 2004 widmo.. oba przerazaja !! |
||
Zbyszek postów: 2 |
Bardzo podobało mi się New York Taxi oraz z Podniesionym czołem. Pozdrawiam |
||
Mnie ostatnio bardzo zaciekawił Jarhead dramat wojenny o pierwszej wojnie w Iraku miłośników strzelanek bardzo zmartwie bo to nie ten adres przedstawione jest tam codzienne życie amerykańskich żolnierzy daleko od rodzin i domów warto zobaczyć . Jest miłośnikiem horrorów więc postanowiłem zobaczyć osławiony Hostel Tarantino po pierwsze to nie horror a po drugie niech każdy sam zobaczy ten film i wyrobi własne zdanie(lepiej podczas tego filmu nie spożywać posiłku) |
||
zento postów: 1853 |
New York Taxi to straszne dno. |
||
Wczoraj oglądałem ekstra film Siła starachu z powalającom na kolana rolą Roberta de Niro zobczcie sami gorąco polecam |
||
kenshin postów: 350 |
gimbas trochę szczegółów : gdzie , kiedy o czym film - bo podejrzewam że tytuł brzmi " siła strachu"? |
||
Tak Siła strachu Deniro znajduje żonę która popelnila sambójstwo więc wyjeżdza na prowincje z córeczką która tam zapoznaje wymyślonego przyjaciela Charliego i akcja się zaczyna kenshin warto zobaczyć |
||
Wczoraj pierwszy raz zobaczyłem Man in the fire faktycznie super film zresztą z Denzelem chyba nie ma słabe kino mam tylko takie zastrzeżenia że te wstawki z zamazanym obrazem troche to dziwnie wyglądało |
||
pleyman postów: 219 |
człowiek w ogniu ok ale ja wol;e takie filmy jak zapłataczy ława przysięgłych to są filmy ale film który mną poruszuł i zarazem zafascynował to piła lub saw 1 i 2 to jest dopiero mocne kino i nie zapomne o wspaniałym filmie jak hostel a wedłóg mnie to naj naj naj lepszejszymi filmemi na całym świecie są forest gump i leon zawodowiec to jest dopiero kino dlan prawdziwych kinomanów |
||
Zafascynował mne ostatnio "Dom Latających Sztyletów". Rewelacja.Podobała mi sie również komedia Poznaj moich rodziców. |
||
Mnie ostatnio zafascynował film Czterej bracia ktoś widział ? Jeśli nie to zapraszam warto!! |
||
czterej bracia widziałem połowe jest wpożo a co do domu latających sztyletów też jest ok choć nie każdemu się on spodoba tylko tym co umieją zauwarzyć sztukę a nie tylko efekty specjalne czy też znanych aktorów a mnie zdziwił kandydat myślałem że będzie lepszy ale też warto go zobaczyć aby mieć jakieś doświadczenie |
||
Jazz man postów: 110 |
Najlepszy film to "Odwoch takich co poszli w miasto" choć poprawny tytuł powinien brzmieć |
||
Polecam francuskie kino film Requiem dość brutalny ale warto zobaczyć |
||
Jazz man to taka fajna glupia komedia na ktorej mozna sie niezle posmiac :) |
||
sory ale tez uwarzam że rey jest dobrym filmam a co do francuskiego kina to nie powiedział bym że się zamerykanizowało bo zauważ komedie romantyczne oni robią lepsze kino niż amerykanie a jedynie kino akcji jest w niewielkim stopniu zamerykanizowane a i tak zauważ że taxi francuska jest lepsza od new york taxi |
||
Jazz man postów: 110 |
No nie wiem czy francuskie Taxi jest lepsze od New York Taxi. |
||
a baba za kółkiem nie pasuję i to jest duży minus jak baba pokazuje jazde autem facetowi |
||
"Czas, który pozostał" - Francois Ozon |
||
mnie poruszył film hostel jest dobry a tak to bardzo bym chciał zobaczyć film diukowie hazzardu to jes dopiero fajna komedia |
||
lucass, zgadzam się z tobą. Widziałem ten film w kinie . Jest świetny. Warto go obejrzeć. podobał mi sie w C+ "DOM LATAJĄCYCH STYLETÓW" - piękny film. Polecam też wszystkim "Hotel Ruanda' - przejmujaćy dramat, bardzo dobrze zrobiony. |
||
co do hotelu ruanda słyszałem o nim trochę i to ciepłych słów ale nie ciagnie mnie do niego tak jak donp dużej ryby czy też radio bo te filmy miały lub też mają swą nutkę pociągającą do zobaczenia ich |
||
Mnie ostatnio bardzo zafascynowal film : Posejdon , który jest remake klasycznego filmu katastroficznego z 1972 film ten byl bardzo ciekawy i trzymal dlugo w napieciu... polecam |
||
auta ok a ztego co widziałem to uwaga garfield 2 może być lepszy od pierwszej części takie jest moje zdanie po zobaczeniu zwiastunu który jest naprawdę dobry film |
||
Atak na posterunek 13 remake filmu z 1976 jest super oraz film Hooligans o kibolach West Hamu |
||
ja wiem że może mnie zafascynować gollll a szczególnie jeszcze jak się ukaże gol 2 |
||
Gimbas oba filmy, ktore wymieniles sa naprade warte ogladniecia!! |
||
skoro tobie się podobały auta zobacz sobie skok przez płot też animowany |
||
no jak bede mial czas to sie wybiore na ten film, bo zwiastun jest naprawde niezly :) |
||
Noc kawlerów - non stop smiech byl :D puscilem to w ciemno przyjacielom ael oplacalo sie :) kazdy byl zadowolony i nie tylko :P |
||
Nie wiem czy widzieliscie film Amores Peros produkcji meksykanskiej. Film nie jest nowy, ale kto nie widzial to bardzo polecam. Warto zobaczyc kino meksykanskie w naprawde dobrym wydaniu, wyroznia sie bardzo spoza tej calej komercji amerykanskiej. Z kim nie gadalem na temat tego filmu, to wszysykim sie bardzo podobal. Naprawde warto czasem ogladnac cos bardziej ambitnego niz tylko produkcje ze stajni hollywood |
||
Ja ostatnio widziałem już nie nowy film(2001) Mulholland Drive reż David Lynch sam reżyser wystarczy za recenzje kto tego filmu jeszcze nie widział to gorąco polecam oraz drugi zupełnie nowy film taki dramat sf z M. Keatonem "Głosy" |
||
BastekSG, polecam 21 GRAMÓW tego samego reżysera (Alejandro González iñarritu)! |
||
Miało być Alejando Gonzales Inarritu ale hiszpanska literka nie wskoczyla :) |
||
"OBŁĘD" to jeden z najciekawszych filmów ,które ostatnio widziałem w C+. Film jest dobry, ale gra Adriena Brody podnosi całość na wyższy poziom. On nie gra głównego bohater on nim JEST. Film wart obejrzenia. |
||
ktos postów: 12 |
Mnie ostatnio zafascynowały dwa filmy:"Ray" oraz "Kinsey". W zasadzie nie przepadam za filmami biograficznymi i w/w miały być jako usypiacze. Skonczyło się na kawie, a spać poszedłem dużo później. Ray zachwyca genialnym realizmem (porównajcie zachowanie filmowego Ray'a Charlsa z rzeczywistym) a Kinsey? Można się wiele dowiedzieć o człowieku, który obalił kolejne taboo i walczył z tym samym co główny bohater "Good Night and Good Luck". |
||
mnie wczoraj zafascynował fil z 2000 r. " 100 dziewczyn i ja" mimo ze film juz troche starszy widzialem go 1 raz i było sie z czego pośmiać :) |
||
Zgadzam się "Kinsey" był świety. Natomiast film "Ray" oglądałem w wersji rozszerzonej o 20 minut na DVD . Super film , Jamie Foxx JEST Ray'em Charlesem.Tą rolą naprawdę aktor zasłużył na Oscara.Popieram. |
||
Ciżma postów: 16 |
Dołączam sie do grona osób zafascynowanych filmem |
||
mnie ostatnio zafascynowała : Komedia romantyczna ... film w stylu scary movie tylk oze parodia komedii romantycznych.. |
||
Ciżma postów: 16 |
"Ray" to jeden z najlepszych filmów biograficznych, których widziałam. Ciesze się, że ma tylu sympatyków. Niestety tak pozytywnie nie mogę wyrazić się o filmie "Skazany na blusa", na który czekałam. Mnie jako fankę Ryśka Riedla zawiódł, ponieważ nie pokazał jego twórczości i "wielkości". Polecam też "Obłęd" - ciekawe kino |
||
Mnie ostatnio zafascynował mało znany film o tworzeniu się w USA wielkie narkotykowego biznesu super gra Johnny Deppa film oparty na prawdziwej historii pod tytułem "Blow" bardzo polecam |
||
Mnie ostatnio zafascynował film Mgła ... było kilka bardzo strasznych momentow.... ehhh ale od dzis jak zobacze mgłe to mi sie pewnie przypomni ten film :d |
||
kenshin postów: 350 |
mnie za to znowu zauroczył filmek 3000 mil do Graceland - oglądam go co jakiś czas i nigdy mi się nie nudzi. Mam "wielkie nadzieje" , że C+ pusci go kiedyś hehehe. Ah ta gangsterka przyprawiana Elvisem - paluszki lizać. |
||
a mnie ostatnio zaskoczyl pozytywnie film "o czym marzy dziewczyna" heh myslalem ze to głupi babski film bedzie a to byl naprawde solidny film.. |
||
Zainteresował mnie ostatnio holenderski film "Bliźniaczki". Bardzo ciekawe i dobre kino europejskie. Więcej takich filmów. |
||
film blizniaczki jest naprawde dobry .... wzrusza do łez... |
||
a mi się bardzopodobał film silent hill pięknia ekranizacja gry nie tak jak resident evil |
||
nati7777 postów: 7 |
Szkoła uczuć:PŚwietny melodramat.Polecam :) |
||
Rita postów: 9 |
"Imperium wilków" - miałam nadzieję, że mnie zafascynuje, a tu nic z tego. Christophe'a Grange'a uwielbiam, a "Imperium" jest jedną z jego najlepszych książek. Wydawało by się, że jak Francuzi robią film, to nie powinni go spaprać, tak jak to robią Amerykanie przy okazji ekranizacji książek. No i myliłam się. Nie dosyć że film właśnie spaprali, bo tego dobrego trzeba było ocalić, a zły musiał efektowanie zginąć, to jeszcze na dodatek był to film wyłącznie dla tych, co książkę już znali, bo inaczej trudno się połapać w akcji; mnóstwo wątków bardzo ważnych zostało opuszczonych, parę pozmienianych. A Jean Reno kompletnie nie wykorzystany, zrobili z niego jakiegoś ograniczonego imbecyla. Grange chyba ze wstydu i rozpaczy schował się pod fotel (kinowy). Klęska! |
||
ITI postów: 439 |
Mi bardzo spodobał się film "Człowiek Ringu", niestety leciu u konkurencji. Ale jeżeli ktoś z was ma możliwość polecam, naprawdę wciągający film. |
||
Rita postów: 9 |
"Ray". Fantastyczny!!! A dopiero wczoraj obejrzałam... Rewelacyjna obsada, elektryzujący R&B. Super!!! |
||
a mnie szybcy i wściekli tokio drift nie mogę się doczekać jak będzie leciał na canal+ |
||
wielkie przezycie, znakomite refleksyjne KINO - "L.A. Crash " (klimaty filmu "21 gramów") |
||
dylu postów: 17 |
Mi bardzo podobał się "Zakładmik". Doskonały film. Dobrze zrealizowany, zwłaszcza ta szczelanina na dyskotece - poprostu majstersztyk. Film dobrze oddaje klimat mista noca, po części dzieki doborowi dobrej muzyki. No i przedewszystkim doskonała gra Fox'a i Tom'a Cruis'a. Lepszym filmem akcji jaki oglądałem było chyba tylko "Heat" reż. również Micheal'a Mann'a. Gorąco polecam oba filmy. |
||
Bardzo poruszył mnie film "4 piętro". Myślę że to rewelacyjny film. Porusza wazny problem (rak u dzieci) w sposób bardzo przystępny, czasami śmieszy, czasem się wzruszamy. Świetnie zagrali młodzi aktorzy. Świetny film. |
||
Polecam Oldboya ... niesamowite kino ... wywierciło mi w głowie niezłą dziurę ... |
||
Sobri postów: 182 |
Tomii zgadzam się niesamowity film szkoda że skośnookich bo wszyscy są podobni....... |
||
Sobri - masz rację, czasami nie wiadomo kto kim jest ... 100% podobieństwa. Mimo wszystko polecam :-) |
||
dla znudzonych codzienną sieczką polecam: |
||
Zgodze się 'Ray' jest super filmem tak samo 'Prochy Angeli', trzeba to zobaczyć. |
||
mi sie podobały takiefilmy jak mr 3000 nieustraszeni bracia grimm czy blodreyn |
||
Zdecydowanei film pt. "Ona to On" film lekki przyjemny momentami smeiszny :) panowie warto tez obejrzec ze wzgeledu na ladna aktorke :D |
||
lucius postów: 1692 |
Chyba będę mało oryginalny, ale ostatnio z dużym zainteresowaniem obejrzałem w C+ "Rzymską opowieść"!!! |
||
"Nikotyna" to film, który chciałbym polecić tym którzy go jeszcze nie widzieli. Wydaje mi się że warto zobaczyć ten obraz, który TROCHĘ przypomina swoją akcją, scenariuszem dzieła Tarantino. Miłego oglądania .... |
||
Ja polecam z mojej strony film Babci synek .. czyli tak luzacka komediia w stylu american pie , harold & kumar czy jazda na maksa :) |
||
Lucky Number Slevin |
||
Pozwolę sobie zabrać jeszcze jeden głos w kwestii fascynującego filmu... |
||
Zainteresował mnie "Dziewiąty dzien" Świetny film wart obejrzenia.Polecam |
||
Zgadzam się z "pedro"!!! |
||
Lenka =] postów: 12 |
Mi ostatnio bardzo spodobal się film "Szansa na sukces" xD |
||
Ostatnio zafascynowały mnie dwa filmy dreszczowiec Wesa Crevena "Red eye"(za pomysł) oraz film "Komórka" za połączenie komedii sytuacyjnej z ostrym trillerem |
||
Ostatino zainteresował mnie film "UKRYTE" M.Haneke. Wspaniały dramat z elementami thrillera. Świetni aktorzy i perfekcyjna reżyseria. SUPER !!! |
||
z filmów któe były ostatnio pokazywane w Canal+ na pewno wyróżnię "Światła Stadionów" Jak dla mnie to fantastyczny film ze świetną grą aktorską i z zakończeniem trudnym do przewidzenia i oczywiscie ta wspaniała muzyka coś fantastycznego. Drugim z kolei filmem jest Persona non grata, wspaniały obraz obok którego naprawde trudno przejsc obojętnie, świetnie się go ogląda. Trzeci film to obraz który nie był pokazywany na C+ ale bardzo mi sie podobał jest to film "NA zachodzie bez zmian" trudno mu uzyc jakiegokolwiek przymiotnika o tym film był po prostu wspaniały jeden z najlepszych filmów wojennych jakie w życiu widziałem gorąco polecam. |
||
miasto gniewu zaszokował mnie w pozytywnym sensie tego słowa mocny film a szczególnie przeżycia głównych bohaterów |
||
Hydraulik postów: 187 |
"Plac zbawiciela" jak na polski film arcydzielo,ale jezeli spojrzec z innej strony to ten film jest tylko dobry.Kazdy mowi o tym filmie ze jest wybitny a to dlatego ze mamuy w polskiej kinematografii malo ambitnych madrych dobrych filmow,ten film moge czesto ogladac tak jak "Dlug" .W filmie brakuje nadzieji ze bohaterowi nagle odmieni sie swiat na dobro i nie spodzieawajcie sie happy endu jak w "komorniku".Film naprawde dobry polecam.Razem z filmem "wszyscy ejstesmy chrystusami" najlepszy film roku. |
||
o tak wszyscy jesteśny chrystusami może być najlepszym filmem roku tak jak kiedyś był dzień świra a co do ambitności filmów to te filmy też nie są one są poprostu dramatem |
||
"Wierny ogrodnik" rewelacyjny film. |
||
mi się ównierz podobał film pt. tłumaczka jest całkiem ok a czekam teraz tylko na film pt. czterej bracia |
||
Ja z kolei obejrzałem niedawno polski film (sic!), pt. "Komornik"!!! |
||
co do polskich to i tak karol papiez który pozostał człowiekiem jest najlepszym filmem roku |
||
zapomniałem dodać lot 93 jest naprawde poruszający |
||
Bardzo polecam Bezsenność tytuł orginalny Insomnia świetna gra Al Pacino i super widoki gorąco polecam |
||
marcin00 postów: 37 |
Rzeczywiście "Bezsenność" to bardzo świetny film, super klimacik! A z ostatnich filmów które mnie zaintrygowały to "36"! Cały film trzyma w napięciu, a niektóre sytuacje powodują że aż się chce samemu wymierzyć sprawiedliwość!:) |
||
"Pan życia i śmierci" film który mną wstrząsnął. Świetny !!! Polecam |
||
"11:14" według mnie film godny zobaczenia. Ciekawa fabuła, czasami można się pośmiać a czasami podramatyzować, czyli ... komediodramat w dodatku sytuacyjny. |
||
spyrg postów: 16 |
"Czlowiek, który płakał" - widzialem go ze dwa lata temu na C+. Piekna, wzruszająca i niesamowicie opowiedziana historia. |
||
"36" to świetny film z całą plejadą wspaniałych aktorów z nad Sekwany, zaskakujące zwroty akcji. Czy tak wygląda prawdziwy "świat gliniarzy" ??? Polecam !!! |
||
co co 36 to myśleze film jest ok ale nie trzyma tak w napięciu jak od kołuski aż po grób czy 13 dzielnica a 11:14 to dobra czarna komedia i tyle |
||
a mi się jeszcze podobał zabójczy numer 13 dzielnica chaos dublerzy oraz 40-letni prawiczek |
||
Wydaje mi się że "36" najwierniej ukazuje "świat gliniarzy", a co do aktorstwa to jest poprostu świetne, szczególnie Daniel Auteuil. A po Depardieu niespodziewałem się, że potrafi zagrać aż takiego, delikatnie mówiąc drania ale wkońcu jest to klasa aktor! |
||
robi postów: 83 |
"Dziewczyna z sąsiedztwa" naprawde fajny film POLECAM!! |
||
ja polecam 2 bajki która nie dawno ukazały sie na dvd .. Epoka Lodowcowa 2 i Garfield 2 ... wg 2 najlepsze bajki tego roku ... na 3 miejscu jest skok przez płot - tez godny polecenia .. kto nei widzial musi obejrzezc :) |
||
Nie bede oryginalny.Casino M. Scorsese.Swietny film.Swietny Joe Pesci.Choć filmu duzo brakuje do Chlpcow z ferajny. |
||
"Casino" to rzeczywiście film pierwsza klasa, Scorsese jak zwykle świetny. A co do "Chłopców z ferajny" to jakoś na czasie będą na Ale Kino i napewno z chęcią obejrzę ponownie. |
||
a mi się podoba charli i fabryka czekolady szkoda że go nie będzie w canal+ ale leci na hbo wiec polecam go gdyż opowiada o tym co w życiu najwarzniejsze czyli rodzina a co do epoki to fakt jest ok ja polecam jeszcze klik klik i sztuka zrywania to są filmy tak samo jak zabójczy numer czy teoria chaosu |
||
"Pan życia i śmierci" świetny,a zarazem wstrząsajacy film. Polecam. |
||
wykolejony polecam leci na hbo a tak to czekam już na klucz do koszmaru w sylwestra |
||
Ostatnio bardzo mi sie podobal film "Punch-drunk love" Lewy sercowy.Film o tzw. psychicznej miłosci,Adam Sandler świetnie wypadl w tym filmie,nie lubie tego aktora alew tym filmie wypadl bardzo przyzwoicie.Madra komedia.Plus Emily Watson jak zawsze na swoim poziomie. |
||
Właśnie jestem świeżo po obejrzeniu filmu pt. "Dzięki Tobie, Winn- Dixie" i muszę skromnie przyznać, że ów film, pomimo swego -wydawałoby się- przeciętnego poziomu merytorycznego potrafił przykuć moją uwagę! A to nie zdarza się nader często, jeśli chodzi o tego typu filmy..:-) |
||
"13 dzielnica" - to świetnie zrobiony film, wartka akcja, szczególnie polecam gonitwy po dachach. |
||
Holden_Wrocław postów: 13 |
"Ręka Boga" mroczny klimat, horror/thriller z odpowiednim dla tego gatunku smaczkiem, bardzo dobry film |
||
sky fighters nie spodziewałem się takiego filmu od strony francuzów |
||
moja super ex - dziewczyna film nei tylko dla kobiet mysle ze to jeden z neilicznych filmow na ktorym i mezczyzni sie ne iebda nudzic (.)(.) hehe :) |
||
julo postów: 199 |
Nic... długo nic.... a poźniej może "Pan życia i śmierci. " |
||
Ja także przyłączę się do 'julo' i powiem, żę zaintrygował mnie ów "Pan życia..." |
||
GAZO postów: 155 |
Ostatnia rewelacja to "Hotel Ruanda"oraz "Miasto gniewu". Wreszcie prawdziwy film o STANACH. Wczoraj uśmiałem się na filmie "Przetrwać święta" bardzo lekkie i przyjemne. Gorąco polecam tą trójeczke!!! Oczywiście czekam na "PiłęII"o rossądnej godzinie,chętnie obejrzę ten film 7 raz! POZDRAWIAM! |
||
Gazo filmy, ktore wymieniles naprawde swietne. Szczegolnie podobal mi sie Hotel Ruanda. Miasto Gniewu tez b.dobry, a komedia o swietach calkiem wesola :-) Teraz czekam by w koncu zobaczyc nowym film Mela Gibsona i Pile 3. |
||
apocalypto oczywiście a piła 3 jest ok polecam i mam nadzieje że jak będzie premiera w canal+ że puścicie całą trylogie a ostatnio co mnie sie podobało to film pt zabójczy numer wspaniała gra aktorów i ciekawie zrobiony a czekam teraz na film 16 przecznic |
||
hotel ruanda to dobry i wzruszający film polecam |
||
Na mnie ostatnimi czasy zrobił dobre wrażenie film "Rzeka tajemnic"! Świetna fabuła i tajemnica bedąca kluczem całego filmu. Po prostu rewelacja. |
||
Ostatnio bardzo zainteresował mnie film "Paradise Now". Świetna i realistyczna opowieść o konflikcie plaestynsko - izraelskim przedstawiona z punktu widzenia palestynskich terrorystów-samobójców. Świetny film. |
||
mroczyna postów: 7 |
Mi się ostatnio spodobaly 3 filmy |
||
mroczna a widziałaś 21 gramów tego samego reżysera? |
||
Polecam fajną komedyjkę pt. "Serce nie sługa". |
||
mroczyna postów: 7 |
Hejka Gimbas niestety nie widzialam dlatego napisalam na innym topicu że chcialabym, a czemu pytasz? |
||
Będę tym razem oryginalny i podam tu do publicznej wiadomości, że ostatnim filmem, który mnie zafascynował, był film krótkometrażowy pt. "Ego". |
||
markegiani postów: 3 |
a mnie zafascynował Titanic:)) trochę jestem nie dzisiejszy ale u mnie wszystko się później dzieje:)) |
||
Mroczna pytam bo reżyser Alejandra Gonzalesa nakręcił trzy dobre filmy które razem stanowią taką trylogie "Amores peros", 21 gram", "Babel" |
||
"Grbavica" film naprawdę rewelacyjny. Polecam! |
||
Woody Allen za "sterami" czyli powinno być ciekawie ... i rzeczywiście jest ! "Wszystko gra" nie jest kolejną błyskotliwą komedią Allena lecz trzymającym w napięciu thrillerem psychologicznym, który gorąco polecam. |
||
"Sophie Scholl..."- to dla mnie film miesiąca!!! |
||
Również się przyłączę do Sophie Scholl, bo jest to historia prawdziwa. Jak działała komórka, aby utrzymać władzę Hitlera bez większych buntów. |
||
Prisoner postów: 27 |
a mi spodobał się ogromnie film pt. "W pogoni za szczęściem" Takie to ckliwe i cukierkowe, ale łezka sie w oku kręci.... |
||
Ostatnio w C+ zainteresowały mnie trzy filmy : "Tajemnica Brokeback Mountain" "Paradise Now" i "Grbavica". Myślę,że dobrze się stało ,iż stacja C+ wyemitowałe te filmy. |
||
Chciałbym zobaczyć w C+ francuskie filmy : "W rytmie serc", "Czas który pozostał"," Jego brat"oraz rosyjski film "Ojciec i syn" |
||
a ja bym chciał zobaczyć sezon na misia auta prawdziwa historia czerwonego kaptórka a za niedługo dzień dziecka nie zapominam oczywiście o karolu o człowieku który został papieżem jak i o 2 części tego filmu , różowa pantera the wother men , tylko dla najlepszych czy epokę lodowcową 2 mission impossible 3, domino, mam nadzieję że te tytuły będą gościły w naszych domach w przeciągu 4-5miesięcy |
||
Nie mów nikomu - świetny film. Polecam !!! |
||
ja mogę polecić różową pantere lecz niestety będzie ona w konkuręcyjnym programie a mam nadzieję że poleci na canal+ agent xxl2 dobra komedia oraz garfild2 też mi sie podobał polecam je |
||
"Piekło" świetny film. Warto obejrzeć ten film.Polecam |
||
pitch black spoko film szkoda że nie leciał na c+ ale polecam a tak to jeszcze karol-papież, który pozostał człowiekiem naprawde dobrze wykonana biografia i nie można jej porównywać z karolem- człowiekiem który, został papieżem gdyż to jest kontynuacja ale naprawde idzie się wzruszyć tym filmem |
||
the dark postów: 35 |
Ostatnio: "300" i "Smokin' Aces". Oba oceniam na 8+/10. Polecam. |
||
pleyman - pitch black był emitowany w CANAL+. |
||
sory ale jak leciał to ja nie miałem c+ więc wybacz mi tą moją nie wiedze ale nie miałem zielonego pojęcia a powracając do tematu to mi się podobał rocki balboa lecz niestety chyba on nie poleci na c+ tylko w konkurencyjnej stacji szkoda! |
||
"APOCALIPTO" i "PACHNIDŁO" Rewelacja! |
||
"Dziewiec zywotow Tomasza Katza" swietny film, ryje banie.Duzo madrych oryginalnych motywow dopasowana muzyka, dobre ujecia i swietnie wyrezyserowane jak i zagrane.Film opowiada o dniu , w którym jest zaćmienie słońca w Londynie,a o poranku z kanalu wyhodzi jakis stwór/czlowiek (?)Serdecznie polecam film dla widzow, ktorzy preferuja AMBITNE KINO ; ) |
||
Z premier C+ największe wrażeni zrobiła na mnie "DROGA DO GUANTANAMO". Natomiast obejrzałem na DVD dwa rewelacyjne filmy : rosyjski "9 KOMPANIA" (nie lubie filmów wojennych, ale to było super. Polecam) i kanadyjski "C.R.A.Z.Y." - piekne obyczjowe kino o dojrzewaniu i odkrywaniu swojej osobowości i seksualności. Całośc dopełnia muzyka m.in. Patsy Cline i Davida Bowie. Świetny film dla wszystkich. |
||
amnie w ostatnim czasie zafascynował film pt. deja vu oraz dobry agęt mam nadzieje, że już za rok polecą one na canal+ |
||
Marsellus Wallace postów: 33 |
deja vu świetne ale najprawdopodobniej HBO pokaże, good shepherd niewykluczone że na C+ bedzie |
||
dekoder polsatu postów: 123 |
"Czarna ksiega" Paula Verhovena-wreszcie film ukazujacy wojne w wiekszej ilosci barw niz czarny i biały jak to bywa w wiekszosci hollywodzkich filmach |
||
pułapka jest dobry z klimatem film podobny miejscami do oldboya polecam jak tylko się da miłego oglądania |
||
Jesse postów: 64 |
300. Komiksowe kino historyczne. Już samo to połączenie jest wybuchowe. A Snyder zrobił z tego cudowną popkulturową mieszankę, w której znalazło się miejsce na wszystko. Kocham takie koktajle! |
||
"Ostatni Zjazd"!!! |
||
W C+ zainteresował mine filmy "Ty i ja i wszyscy których znamy" oraz "Czas który pozostał". Świetne filmy warte obejrzenia. Natomist w kinie duże wrażenie w przeciwieństwie do polskich krytyków zrobił na mnie fil "Niczego nie żałuję" (biografia Edith Piaf) - bardzo dobrze i sprawnie zrobiony film z orginalnymi piosenkami artystki. Film ma w sobie to "coś" co nie pozwala się na nim nudzić. jest to jedna z lepszych biografii które oglądałem. |
||
To ja dorzucę jeszcze jeden: "Mała miss". Obyczajówka o rodzinie podróżującej przez Stany w rozpadającym się busiku. Komediodramat, ostry jak nóż do diamentów, bezlitosny. Prawdziwy, poruszający, mądry. I optymistyczny, ale w taki sposób, że dławi gardło. Wbił mnie w fotel i do teraz się zbieram. |
||
ja twardziel mi się podobał lecz leciał on u konkuręcji 300dobry lecz nie bdb a world trade center to jest film teraz tylko czekam na szklaną pułapke 4.0 i na ong bak 2 te filmy wgryzą mnie w fotel |
||
Jeśli Ong bak 2 będzie choć w połowie tak rewelacyjny jak pierwsza część, to dam się za obejrzenie go posiekać. Wykopie sobie drogę do ekranu. Może nie z taką klasą jak główny bohater, ale zawsze coś. Mordobicia są pyszne, a ten gość (Yeerum się chyba nazywa), to największe odkrycie od czasu Jeta Li. Tylko niech się nie odzywa, bo aktorem jest tragicznym. Ale za to kopie jak nikt! |
||
BeruZadra postów: 1536 |
"Trzecia płeć" na "Ale Kino" |
||
Dziś dopiero obejrzałem film pt. "Monachium"! |
||
"Biały Smok" tak jakoś za serducho mnie złapał...i bynajmniej nie sekwencje walki. Raczej przedstawienie uczuć. których trudno się dopatrzeć. Jakieś to takie subtelne i delikatne; zupełnie inne. W dodatku kilka scen zaskakuje zupełnie. Obawiam się, że jeszcze długo będę się "Smokiem" katować. :P |
||
Ostatnio obejrzałem dwa filmy, które mnie zinteresowały . Pierwszy z nich to "2046". Moim zdaniem to piękny film o miłości, bardzo ciekawie zrealizowany. Rewelacja. Drugi film "Eros' to również ciekawe kino. Nie lubię filmów nowelowych, ale tym razem warto było obejrzeć film. Zdecydowanie najlepsza nowelka to "Równowaga' S.Sodenbega. Właśnie w tym krótkim filmiku swoja aktorską klase pokazał Robert Downey JR. Polecam wszystkim te dwa filmy. |
||
Także przychylę się do pozytywnej oceny filmu: "2046"...:-) |
||
"Gdyby ściany mogły mówić" . Bez komentarza. |
||
Artur i Miminki - świetna pozycja dla dzieci jak i równiesz dla młodzieży ... duza ilosc zabawnych sytuacji .. cieakwy pomysl i grafika.. jak dobrze zauwazyle mfilm wyprodukowany przy wspolpracy z C+ wiec neidlugo powinnien sie ukazac na antenie C+ |
||
"Palindromy" Todda Solondza. |
||
kobieta niepowazna postów: 72 |
a mnie zafascynowal Plac Zbawiciela.... |
||
mnie równierz ten film się podobał gdyż doskonały dramat, pokazane najistotniejsze fakty i co gorsza Polska rzeczywistość ten film mnie pobił ja wstałem i dał do zrozumienia czym jest życie w związku |
||
Popieram całkowicie. "Plac Zbawiciela" jest wstrząsający w wymowie i poruszający do głębi. Jest również potwierdzeniem teorii Zadry. że pieniądze być może szczęścia i nie dają za to bardzo ułatwiają życie. Najsmutniejsze jest jednak to, że polskie realia sprowadzają się włąsnie do posiadania i liczenia pieniędzy... |
||
"Swoimi słowami" to krótki współczesny polski film. Warto go obejrzeć, by uświadomić sobie nasze uzależnienie od wielu rzeczy. Reżyser i scenarzysta zwracają uwagę,że co raz częściej cytujemy, a nie mówimy swoimi słowami. Piękny film o życiu, o miłości, zazdrości... Polecam ! |
||
Ja też chcę, ja też chcę się pochwalić, co mnie zafascynowało...:-) |
||
"Zaina z Gór Atlas". O pasji, wzajemnych pretensjach, niezależności, i o półprawdach które składają się w jedną historię decydując o losach rodzin i pojedynczych ludzi. A wszystko to podane w formie wydawałoby się prostej opowieści. |
||
"Osama" - piękny, interesujący film o losach kobiet w Afganistanie rządzonym przez Talibów. |
||
Zgadzam się. "Osama" wbija w fotel i wali obuchem między oczy. |
||
Dorzucę jeszcze "Klucze do domu" Gianni Ameilo. Film przejmujący pod każdym względem. Opowieść o niepełnosprawnych dzieciach, ich opiekunach i relacjach między nimi; o zrozumieniu i o tym jak trudno jest się odnaleźć. |
||
Ja z nie ukrywaną fascynacją obejrzałem na dniach- "Zabójczy numer"!!! |
||
2pac4ever postów: 2 |
Ja czekam aż znowu pokażą Tupac: Zamrtwychwstanie |
||
Heman postów: 68 |
czekając na to możesz obejrzeć GET RICH OR DIE TRYIN'- marzenia dzieciaków chcących być rapującymi gangsterami.. |
||
"Plac zbawiciela" rewela, wreszcie ktoś pokazał, że życie to nie "Magda-M" |
||
Nieustająco jestem pod wrażeniem trylogii Deepy Mehty. Chociaż niedawno oglądałam "Kannathil Muthamittal" i chwilowo "Water" ma bardzo silną konkurencję ;) Dziwię się bardzo, że ani "Kannathil Muthamittal" ani "Earth", "Fire" czy "Water" nie zasłużyły na większą uwagę C+. Są przecież znane, wielokrotnie nagradzane i wyróżniane. To kino na światowym, najwyższym poziomie. Dlaczego tak wartościowe tytuły są omijane na rzecz filmów z grupy B - nie mam pojęcia. |
||
Dorzucę jeszcze "Anbe Sivam" - rewelacyjne kino tamilskie, i zdecydowanie jeden z najlepszych . |
||
Ostatnio oglądałem : Hollywoodland - ciekawy,ale zbyt długi i trochę nużący (dobry dla fanów Bena Afflecka)filmów. Natomiast zafascynowały mnie dwa inne obrazy : VOLVER Almodovara - rewelacyjny, piękny film o miłości, przemijaniu, ponoszeniu odpowiedzialności za swoje czyny. Jeden z najlepszych obrazów Almodovara. Kolejny film to ŚNIADANIE NA PLUTONIE N.Jordana - super !!! Polecam i mam nadzieję,że C+ wyemituje kiedyś (oby jak najszybciej) te filmy. |
||
witam, dla mnie najlepszym tegorocznym filmem jest Zodiak Davida Finchera, kompletnie inny od slynnych wczesniejszych dokonan rezysera, swiadczacy o jego zwiekszonej dojrzalosci artsytycznej.Kapitalny thriller zbudowany wrecz w konwencji antythrillera , mijmo ze miajja juz 2 miesiace od kiedy go obejrzalem wciaz tkwi mi w swiadomosci.Interesuje mnie kwestia czy moge w przylszym roku liczyc na jego premiere w canal+, o ile dobrze pamietam zkina film jets w kooprodukcji warner i jakiejs wytworni do ktorej prawa posiada nasza stacja-w jakim wiec kanale poleci Zodiak? hbo czy u nas? |
||
Skończyłem właśnie oglądać film pt. "Klucze do domu"- a był to jeden z tych filmów obejrzanych "przypadkiem", po który bym nie sięgnął gdybym akurat miał go sam oglądać! Ale jak pokazała praktyka, często takie wymuszone wręcz oglądanie filmów przynosi znamienne efekty! |
||
Dziś obejrzałem (z poślizgiem i to dużym), "Tristana i Izoldę"! |
||
Anglik01 postów: 336 |
Popieram moich przedmówców, gdy idzie o filmy Deepy Mehty (dlaczego są tak bardzo nieobecne???), o "Zodiaka" (choć jeszcze go pewnie przez jakiś czas nie uświadczymy w C+) i o "Tristana i Izoldę" (dużo lepszy i bardziej celtycki film, niż hollywoodzkie supergnioty typu "Król Artur" czy "Rycerz króla Artura" ("The Last Knight"). |
||
Umm, mała poprawka, co do "Rycerza króla Artura" w tekście powyżej chodziło mi oczywiście o tytuł "First Knight" :) |
||
Tym, którzy jeszcze nie widzieli chciałbym polecić polski film ... Palimpsest. Bardzo ciekawa fabuła z rewelacyjnym zakończeniem, świetne zdjęcia i muzyka. Jeden z lepszych polskich filmów w ostatnim czasie. Żeby wszystko zrozumieć trzeba trochę pomysleć ... |
||
Wpadł mi ręce film przyrodniczy "Tygrys w twoim domu". Niesamowita sprawa. Przez nałożenie na siebie zachowań kotów dużych i małych można zobaczyć, w jak niewielkim w sumie stopniu domowy mruczek różni się od króla sawanny. |
||
Królem sawanny to jest chyba lew a tygrys raczej w afrykańskich sawannach nie żyje pozdrawiam |
||
ja ostatnio co widziałem i polecam to infiltracja, pachnidło, krwawy diament, kontrakt na zabijanie sąto warte filmy zobaczenia nie opowiem nic o nich niech sam każdy z osobna je zobaczy |
||
To, że tygrysów w Afryce nie ma i nigdy nie było wiem doskonale. Film miał pokazać, jak mało różnią się między sobą zwierzaki z rodzajów Felis silvestris i Panthera. |
||
Dziś obejrzałem film pt. "Jak w niebie". |
||
Bardzo podobał mi się film "księga miłości". naprawdę dobre kino. |
||
Miami Vice. |
||
ziqex postów: 32 |
mi spodobaly sie dwa filmy pierwszy to za szybcy za wsciekli tokyo drift a drugi to miami vice |
||
Mnie ostatnio zachwycił film "Boska interwencja" (Divine Intervention) Elii Suleimana. pokazany niedawno na TVP Kultura (http://imdb.com/title/tt0274428/). Fantastyczne spojrzenie na konflikt izraelsko-palestyński z ironicznie chłodnego dystansu, w klimacie Mrożka, trochę może nawet Barei czy Koterskiego, choć to przecież nie Polak nakręcił... Seria scen, które - chwilami pozbawione dialogu - bronią się własnym wewnętrznym absurdem, obok innych, które wzruszają i prowokują niemym pięknem. Do tego aluzje do, między innymi, serii Matrixów :) Wypatrujcie ewentualnej powtórki, naprawdę warto. |
||
polania postów: 5 |
Mnie sie strasznie podobaly film pt. "glosy niewinności" wspaniały film, serce bolalo i plakac sie chcialo :( ... |
||
'polanio'! |
||
ostatnio co udało mi się zobaczyć to "katyń", "obrońca" te filmy zasługują na uznanie dla reżysera co do "w pogoni za szczęściem" ta rodzina Smitch mnie naprawde zdumiewa że aż mi brak słów |
||
Zgadnijcie jaki film mnie ostatnio zafascynował...?! |
||
Diabeł ubiera się u Prady i Homo Father to dwa filmy, które ostatnio zainteresowały mnie |
||
ostatnio co mi się podobało to "Szklana pułapka 4.0", "Ktoś całkiem obcy", "Jęk czarnego węża", "Wieczny student 2", "Prestiż", "Iluzjonista", "Strzelec", "Dobry agent", "Spider-men 3", "Piraci z karaibów: na krańcu świata" są to naprawde dobre filmy akcji komedii i nie tylko polecam i czekajmy na niektóre z nich na canal+ gdy będą leciały |
||
W końcu udało mi się nadrobić zaległości ... kilka filmów było naprawde godnych polecenia. Mam tu na myśli takie pozycje jak "Straż nocna", "9 kompania", "Biała Masajka", "Pułapka" oraz "Monachium". Zapraszam przed telewizor :-) |
||
Ostatnio był to obraz: "Kopia Mistrza"! |
||
Sowarek postów: 2032 |
,,Monachium''-bardzo fajny film z ciekawą fabułą |
||
kwak27 postów: 265 |
piękny film to : "Babel". Wspaniały. |
||
Dorzucam dwa tytuły: |
||
El Comendante postów: 22 |
Polecam "Księżniczki". Hiszpański film o prostytutkach w ktorych chyba kazdy widz moze sie zakochac. Film refleksyjny ze wspaniała muzyka Manu Chao. Szczególnie polecam utwór "Me llaman calle" za która Manu dostał nagrode za najlepsza piosenke w filmie. Obie odtwórczynie głownych ról zreszta tez takimi nagrodami moga się poszczycic. |
||
No country for old men-najnowsze dzieło braci Coen, po kilku przecietnych filmach wrocili na wlasciwe tory, film jest niesamowity, rezyseria jest wrecz perfekcyjna a rola Javiera Bardema napewno przejdzie do historii kina; mocny, brutalny dramat o ludzkiej chciwosci ,żądzy pieniądza i wynikajacej z tego przemocy oraz o tytulowych 'starych ludziach' ktorzy zrezygnowani obserwuja wciaz pogaraszajaca sie otaczajacą nas rzeczywistosc. Film na dlugo zapada w pamiec, jest dosc otwarty, sporo mozliwosci w interpretacji poszczegolnych dialogow, zachowan bohaterow czy scen dla widzow.Naparwde godny polecenia film. |
||
w pogoni za szczęściem jest to film którego nie będzie mogło zabraknąć na canal+ i polecam go każdemu |
||
moris30 postów: 38 |
Babel boski film |
||
"Życie między słowami". |
||
Ostatnio obejrzałem kilka filmów w różnych stacjach. Najbardziej spodobały mi sie w C+ : Volver (rewelacja !!!), C.R.A.Z. Y. (boski film !!!) , Śniadanie na Plutonie, Tsotsi i Testosteron (dobry jak na polski film ) . Natomiast w Ale kino zafascynowały mnie; Mala Noche, Jestem ciekawa w kolorze żółtym. |
||
Dziś obejrzałem "Tuż po weselu" - przejmujący obraz człowieka chorującego na okrutną chorobę (raka), który nie dość, że musi sam się zmierzyć z własną chorobą, to na dodatek nie chcąc "zamartwiać" rodziny, próbuje żyć z tym wyrokiem sam! Film bardzo dobry, trudno przy nim o obojętność... Poruszając nasze -ludzkie- problemy uwidacznia całe zło, jakim jest otoczony zewsząd człowiek. Przy tym nasuwające się pytania o sens życia, to już kwestia czasu... Skądinąd nieuniknionego- o zgrozo! |
||
BeruZadra, chodziło Ci zdaje się o "Życie ukryte w słowach"... Bo "Między słowami" ("Lost in Translation") to trochę inny klimat ;) - Pozdrowienia! |
||
Tak coś czułam, że Murray mi się wtrąca, ale dałabym się posiekać, że piszę dobrze. To jest "Życie ukryte w słowach" .Moja wina. Dziękuję za korektę. |
||
tufta postów: 1496 |
Zasypiam na tych filmach o kturych piszecie Ja po calym dniu pracy mam ochote obejrzec cos lekkiego Nie ogladam filmow na kturych musze za duzo myslec bo potem boli Mnie glowa a rano trzeba wstac do pracy Film ktury ostatnio ogladalem a bardzo Mi sie spodobal to VOLVER |
||
ostatnio co oglądałem i chciałbym polecić każdemu zapalonemu kinomaniakowi to 60 sekund z 1974r film jest bez efektów specjalnych przez co zyskał u mnie dobrego filmu a na muś że pościg trwa 40min to chorowałem na niego przez długi czes poleca mocno każdemu |
||
ZA_bor postów: 1 |
Witam, ja polecam wszystkim film Snajper- przedewszystkim 1 i 2 część. Film bardzo odwzorowuje rzemiosło snajperski. Gorąco POLECAM!!! i mam prośbę do ekipy Canal + : puście na antenie wszystki 3 części, proszę!!!!!!!!!!!!!! |
||
lukass postów: 144 |
Requiem dla snu-wstrząsający, brutalny, kontrowersyjny, ale jakże prawdziwy film. Daje do myślenia. post edytowany 1 raz, ostatnio 05.02.2008 21:13 |
||
Ostatnio widziałem trzy filmy godne szerszej uwagi 1 "Królestwo"(atak terrorystyczny w strefie amerykańskiej znajdującej się w Arabii Saudyjskiej i prowadzone tam dochodzenie wojskowe )2 "Transfer" film o traktowanie przez amerykanów rzekomych terrorystów ich zatrzymywania , przesłuchiwaniu itp,3 "Królowie nocy"(o rodzinnej walce z rosyjską mafią w latach 80-tych w USA) |
||
To, że "Volver jest super chyba każdy wie ale zastanawiam sie czy ktoś widział już film "Przyjaciele" / The Last Kiss / ? Jeżeli nie to gorąco zapraszam na kolejną emisję 13.02.08 godz. 20.00. Naprawdę warto zobaczyć ten film. Temat poruszany w tym filmie dotyczy wielu z nas ... brak pewności, wahanie się w różnych sytuacjach, a szczególnie w "sprawach sercowych". Może ktoś z Was zobaczy samego siebie w tym filmie ??? Ja kilka razy zobaczyłem ... |
||
Dziś zafascynował mnie film pt. "Pod Słońce"! post edytowany 1 raz, ostatnio 17.02.2008 16:48 |
||
dezerter postów: 1005 |
Wczoraj zobaczyłem relwelacyjny film na C+ "Zakochani widzą słonie", którego reżyserem i scenarzystą jest Dagur Kari. |
||
(cd z poprzedniej notki) |
||
martina2211 postów: 1 |
A ja bardzo lubię (mój) serial " Gdzie pachną stokrotki". Jest genialny!!!!!!!! I jest o..... uczuciach |
||
Ostatnio zafascynowały mnie dwa filmy, które obejrzałem na DVD, przed premierą w Canal+: post edytowany 1 raz, ostatnio 13.03.2008 14:14 |
||
Renu postów: 168 |
Fascynacja...hmmm...dawno nie miałem okazji zafascynować się jakims filmem...ale bardzo podobał mi się ostatnio CRAZY i W rytmie serca... |
||
W chwili słabości sięgnęłam po anime (znowu) i doznałam małpiego rozumu (Który to już raz?). Aktualnie katuję się Inuyashą i cieszę się jak dziecko. Może za sprawą głosów Kappei Yamaguchi, Satsuki Yukino i Koji Tsuzitani, może przez postać Sesshomaru, a może przez komendę "Osuwari!" :P Chwilowo czerwony kubrak Hanyou przesłonił świat i ciężko mi coś zza niego zobaczyć. |
||
julo postów: 199 |
Apocalipto Mela Gipsona i GrindHouse vol.1 death proof - Q. Tarantino - chyba tylko ona ostanio utkwiły mi w pamięci. |
||
Film ZEJŚCIE Byłem pewien że jakaś kobieta przeżyje w jaskini a tu nic z tego |
||
Ja również ,,Zejście''. Piękny film. |
||
Renu postów: 168 |
Zapomniałem o najciekawszym czyli Pusty dom...to był film numer jeden pierwszego kwartału 2008 który udało mi się obejrzeć... |
||
matost8 postów: 282 |
Co do "Zejścia" to też mi się podobał. Ale ostatnio zafascynował mnie film "Juno". Bardzo przyjemny i inteligentny. Teraz, po oscarowej gorączce, wchodzi do kin. Mam nadzieję, że kiedyś pojawi się w C+. |
||
Aha, ostatnio obejrzałem też "Drżące Ciało" Almodovara. I zdecydowanie się zafascynowałem:) Taniec ludzkich emocji, zmysłów i uczuć. Piękny film. |
||
Zdecydowanie ,,Juno''. Zasłużenie dostał tyle Oscarów. |
||
Zdecydowanie "Pusty dom" Kima Ki-duka. Kipi emocjami, choć na dobrą sprawę pasa w nim niewiele słów. Aż trudno uwierzyć, że powstał w ciągu miesiąca. Może wydaje się nieco ciężki i wydumany, ale dla mnie to niezwykle piękny i wartościowy film. |
||
Zdecydowanie SKARB NARODÓW Po pierwszych minutach filmu byłem pod takim wrażeniem że Mnie zatkało Odetkało Mnie dopiero 27min po napisach końcowych Polecam miłośnikom kina rozrywkowego |
||
Widzę, że ostatnio moda na "zdecydowanie". Zatem zdecydowanie polecam C+ świetne filmy "Ostrożnie, pożądanie" Anga Lee i "Grę" Finchera. post edytowany 1 raz, ostatnio 18.04.2008 15:02 |
||
Zafascynował to może zbyt dobre określenie, ale spodobał już na pewno. Chodzi mi o film którego na Canal+ nie było mianowicie ,,Asterix na olimpiadzie''. Można się nieźle wyluzować na tym filmie. ;) |
||
Widzę że czas na zmianę frontu ;) |
||
W sobote obejrzalem film DUCHY GOI Film sam w sobie Mnie nie zafascynował ,raczej bardziej zaciekawił Doszedłem do wniosku że nie ma co marudzić na dzisiejsze czasy Mozna spokojnie i bez obawy nie jeśc wieprzowiny i nikt nas za to nie spali na stosie |
||
luqas9 postów: 10 |
ostatni oglądałem film ps Kocham Cię bardzo mnie zainspirował a zarazem wzruszyl opowiedziana w nim historia przemówiła do moich najgębszych pokładów uczuc . |
||
Mam nadzieję że takim filmem bedzie ''Wojna Światów'' Nie miałem szcześcia go wczesniej obejrzec Lubie filmy SF Ludzie wierzą w rozne rzeczy ale ja jestem przekonany ze zycie przywędrowalo do nas z kosmosu wraz z meteorytem To byłoby straszne marnotrastwo przestrzeni gdyby sie okazalo że jesteśmy sami |
||
Piachu postów: 121 |
Wzruszyłem się bardzo na "Moście do Terabithii". Film niezwykły. Wyraziłem moje odczucia w recenzji, którą wystawiłem na stronie tego filmu i dałem na pierwszym miejscu w wątku "FILM MARCA 2008". |
||
Ostatnio bylem w kinie na trzech filmach i musze przyznac, ze najbardziej podobal mi sie "Vantage point" czyli 8 czesci prawdy. Jest to ciekawie zrobiony film, z nparawde wartka akcja. Ja od razu zaczalem go porownywac do trylogii Bourne`a. Jest to film akcji (thriller), ktory polecam wszystkim lubiacy tego typu filmy zwiazane z terrorystami czy tez polityka. |
||
Obejrzałem "Odyseję Kosmiczną" Kubricka. Angliku dzięki za polecenie ! Magiczny film. Co prawda i tak trzeba przeczytać książkę, ale adaptacja jest bardzo udana ! |
||
Dopadłam w tiwi "Witaj w domu panie McDonald". Japońska komedia z 1997r o ekipie stacji radiowej realizującej słuchowisko na żywo. Efekty dźwiękowe towarzyszące audycji rzucają na kolana, tragizm wymieszany z farsą i przewrotne poczucie humoru. Trudno mnie rozśmieszyć, ale oglądając "Witaj w domu, panie McDonald" płakałam rzewnymi łzami z uciechy. Więcej japońskich komedii! |
||
Obejrzałem wczoraj -nie nowość na antenie Canal Plus- film Ostatni Król Szkocji! |
||
Dezerterze, dopiero teraz - z miesięcznym opóźnieniem :P - zauważyłem Twoje podziękowanie i bardzo mnie ucieszyło, że Ci się "Odyseja kosmiczna 2001" podobała. To jeszcze tylko pozwolę sobie wspomnieć, że oprócz filmu Kubricka na tym samym kanale można też od czasu do czasu zobaczyć sequel - "Odyseję kosmiczną 2010" Petera Hyamsa. Nie jest to już może tak magiczne kino, ale nadal całkiem porządne, chociaż nadgryzione zębem czasu - ciekawe zwłaszcza jako świadectwo mentalności okresu zimnej wojny. Realizacyjnie bardzo w klimacie "jedynki", choć już nie tak tajemnicze. Ale mimo to końcówka zrobiła kiedyś na mnie spore wrażenie, mimo że tylko z taśmy VHS i małego telewizorka, a w dodatku na obozie jeździeckim :) |
||
operator postów: 268 |
Stranger than fiction.. Coś fascynującego jest w filmach z narracją, może tu chodzi o nieświadome kojarzenie z czytaniem książki, jeżeli można to tak opisać.. Film ten w niesamowity sposób splata ze sobą wątki. Naprawde gorąco polecam. Film zaciekawi, rozśmieszy, wzruszy no i w końcu zaskoczy. post edytowany 1 raz, ostatnio 03.08.2008 18:03 |
||
ml1234 postów: 325 |
Ja wspominam sympatycznie fim "tato" , który miał kilka lat temu premierę na c+ |
||
ml1234, uprzejmie zwrócę Ci uwagę, że tytuł tego wątku brzmi "Jaki film W OSTATNIM CZASIE zafascynował Was?" :) |
||
Anglik01 ale ml1234 nie wspomina kiedy go oglądał To że leciał kilka lat temu nie znaczy że go oglądał Może zrobił to dopiero w OSTATNIM CZASIE Z jego wypowiedzi można tylko wywnioskować że wie że była emisja tego filmu w C+ |
||
kiko postów: 3 |
zdecydowanie "Cząstki elementarne" chociaż to jużchyba było z jakiś miesiąc temu:). |
||
Bartolomeusz postów: 3445 |
Jeśli o mnie chodzi, to zdecydowanie będzie to "Transamerica". Bardzo dobra produkcja. W C+ była w listopadzie. Naprawdę super film. |
||
Ostatnio zainteresowało mnie kilka filmów , które polecam wszystkim. Są to : |
||
"Ktoś całkiem obcy" Bardzo dobry film o podstępnej kobiecie która jest zdolna do wszystkiego Film trzyma w napięciu a zakończenie jest bardzo zaskakujące Kto lubi intrygi to polecam go bardzo |
||
A ja go obejrzę jutro, bo w niedzielę oglądałem "Katyń". Jak mówisz Tufta, że fajny, to ja Ci wierzę :D |
||
Burzyłam się byłam, że "Thulasi", "Ontari"... i takie tam. Nic z tych rzeczy. |
||
Kubol1910 postów: 2574 |
Mnie zafascynował film Batman:Początek .:D I tyle co do powiedzenia:D |
||
,,Kłopotliwy człowiek'' ten film przypadł mi do gustu |
||
"Big Nothing". Dawno się tak nie ubawiłem. |
||
frantic postów: 56 |
AMERICAN HISTORY X - byłem poprostu w szoku, i polecam ten film. |
||
Frantic, a to nie był czasem film z Edwardem Nortonem? Bo jeśli tak, to wydaje mi się, że go widziałem. |
||
frantic postów: 56 |
dokładnie ten :D |
||
To masz świętą rację ! On jest rewelacyjny, wart każdej spędzonej minuty przed tv. :) |
||
Dziś obejrzałem "lightowy" film "Cudowne Dziecko"! post edytowany 1 raz, ostatnio 18.01.2009 17:08 |
||
Parę dni temu nocowałem u kuzyna który ma inna platforme, C+ nie miał. Ale musiałem obejrzeć jakiś film. W końcu zdecydowałem się obejrzeć film pt. ,,Jerry Maguire''(chyba tak się to pisało). Wcześniej o tym filmie słyszałem, ale go nie widziałem. Oczarował mnie. Świetny obraz. W pewnym sensie film o życie, dramat z elementem humoru i wspaniałymi kreacjami Toma Cruise'a i Cuby Gooding Jr.(a w szczególnoście tego drugiego, rozwalił mnie paroma scenami ;D ). Trochę odstaję od nich Renée Zellweger, ale nie zmienia to faktu, że ten film to arcydzieło. Gorąco polecam każdemu! post edytowany 2 razy, ostatnio 11.05.2009 12:51 |
||
Ostatnio... |
||
"Perfect Girl Evolution". Innymi słowy:"Yamato Nadeshiko Shichi Henge". post edytowany 1 raz, ostatnio 08.05.2009 17:21 |
||
art1970 postów: 546 |
Mnie ostatnio po raz kolejny zafascynował "Volver" Almodovara. Tradycyjnie zawiła historia wpleciona pomiędzy trzy pokolenia(babcia, mama, córka) jednej rodziny z nutkami obyczajowymi, kryminalnymi, dodatkowo okraszona elementami komediowymi, na najwyższym poziomie. Oglądałem ten film już trzy razy i wiem, ze zobaczę go jeszcze raz. Scena z Penelope z kamery zawieszonej na suficie została mi w pamięci na długo. Nawet nie wiem czemu. Kino przez duże" K". post edytowany 1 raz, ostatnio 08.05.2009 22:52 |
||
Reagan81 postów: 1 |
Generalnie rzecz biorąc, uważam, ze każdy powinien zapoznać się z klasyką amerykańską kina. Później jest to świetne wyjście do zaznajomienia się ze współczesnym twórcami takimi jak Michael Mann, Christopher Nolan tip. Polecam szególnie Scorscese bez wyjątku, Sidneya Lumeta( szczególnie Serpico, Pieskie popołudnie), Altmana, Coppolę, braci Coen(niesamowity "to nie jest kraj dla starych ludzi jak i fargo). Żałuję, że canal plus nie puszcza bloków tematycznych typu "Al Pacino-filmografia" |
||
Takie rzeczy w AK! bardziej; o TCM nie wspominając - bo tam tylko klasyka Hollywood leci. post edytowany 1 raz, ostatnio 15.05.2009 10:16 |
||
'Gwiezdny Pył' |
||
"Co zdarzyło się w Las Vegas"! |
||
comediant postów: 29 |
Transformers:Zemsta Upadłych i Mroczny Rycerz |
||
piterek_rek postów: 1733 |
lucius napisał 05.07.2009 20:19 No właśnie !"Co zdarzyło się w Las Vegas"! Dobrzy aktorzy w komedii to podstawa. Przez cały film się śmiałem. Najlepsza komedia jaką ostatnio oglądałem. Bardzo pomysłowe sceny, które rzadko lub wcale nie były spotykane w poprzednich komediach. Koniec jednak przewidywalny i dobrze, bo każdy oglądający chciałby, żeby właśnie tak zakończył się ten film. Cameron Diaz jest nie do przebicia. Ostatnio komedie o małżeństwach są na modzie. Las Vegas !!! :D |
||
Po film sięgam dość często, OST też wpadł mi w ucho, mam dla niego sentyment i tkliwy stosunek - można więc chyba mówić o fascynacji? |
||
Ostatnio zainteresowały mnie mnie dwie francuskie produkcje emitowane w Ale Kino (niestety). Pierwszy z filmów to "Wiek męski" opowiada o 30-to latku, który musi dorosnąć i podjąć decyzję bierze ślub czy zostaje singlem. Świetny film, ale na szczególną uwagę zasługuje odtwórca głównej roli Romain Duris. |
||
"Wątpliwość" wyjątkowy i ciekawy, kameralny film. Scena rozmowy na osobności siostry zakonnej (Meryl Streep) i księdza (Phillp S. Hoffman) to mistrzostwo świata. Pojedynek aktorski wielkich gwiazd. Film warto obejrzeć. Polecam go wszystkim, także fanom kina akcji. Może się spodobać . |
||
villemo postów: 772 |
"Lektor" |
||
w morzu filmów do zaliczenia, jakich niestety większość, pewnej fascynacji uległem w przypadku obrazów : Mroczny rycerz, Crossing over i Solista. |
||
Z pewnych względów omijam szerokim łukiem kino niemieckie. jednak wczoraj miałem okazję obejrzeć film Baader-Meinhof. Fascynująca produkcja o założycielach i działalności organizacji terrorystycznej Frakcja Czerwonej Armii. Jedna z jej czołowych postaci była tytułowa bohaterka Ulrike Meinhof. Film w formie paradokumentu wbija fotel. Polecam wszystkim, którzy chcą obejrzeć mocne kino sensacyjne, ciekawy dramat i dobrze zrobiony film oparty na faktach (zapiski więzienne terrorystów). |
||
Ostatnio film który mnie zafascynował i pochłonoł bez reszty to "Kroniki Spiderwick"Dostałem to co chciałem czyli rozrywkę na wysokim poziomie.Efekty specjalne były zrobione wyśmienicie .Brakowało mi tylko trochę humoru ale mimo to polecam go tym którzy lubią się bawić podczas oglądania filmu. |
||
"Hannah i jej siostry" Allena. Niby znów wszystko jak zawsze u tego reżysera (Nowy Jork, problemy z kobietami, judaizm) a jednak podane inaczej. Często nie zgadzam sie z wynikami Akademii (tym razem 3 Oscary), ale w tym wypadku musze przyznać, że zasłużone. Dla fanów Allena pozycja obowiązkowa. |
||
piterek_rek postów: 1733 |
Jakieś dwa miesiące temu zafascynował mnie film "Wrogowie publiczni". Świetna produkcja. Film wciąga na samym początku i aż nie chcę się by się skończył. Niespodziewany przebieg akcji. Świetna obsada, m.in. Johny Depp, Marion Cotillard, Christian Bale. Film opowiada o historii najsłynniejszych amerykańskich gansterach lat 30-tych, m.in. Johna Dillingera, Pretty Boya Floyda. Film warty uwagi. |
||
Mój typ to "Flawless" z Demi Moore i Michaelm Cainem w rolach głównych. Niby skromny europejski film opowiadający historię kradzieży diamentów, ale świetnie opowiedziany. Intryga, która zostaje zarysowana na początku, pod sam koniec ulega całkowitej zmianie.
spoiler spoiler
Świetna rola Demi Moore, która bez problemu wczuła się w rolę Amerykanki żyjącej w Londynie w latach 60. XX w. Ogólnie film wart zobaczenia.Napiszę tylko, że diamenty były tylko pretekstem do zupełnie innej sprawy.
post edytowany 5 razy, ostatnio 21.09.2009 12:00 |
||
Przegapiłem go.Był wczoraj na .... no wiesz gdzie. My to mamy dobrze Dzięki uprzejmości C+ płacimy więcej ale obejrzymy wszystko co nas interesuje. |
||
Jeśli będziesz miał okazję obejrzyj go koniecznie. Wciągające kino. |
||
Jakiś czas temu w TVP ... dopiero wczoraj go zobaczyłem i pomimo późnej pory zobaczyłem do końca choc miałem zamiar podzielić na dwa razy :) ... Jaki film mnie tak wciągnął ??? " Księga Diny ", elektryzująca historia ... zpierające dech krajobrazy. |
||
z ostatnich seansów (no fascynacja to za duże słowo, ale plusy za inność): Dystrykt 9, jakiś czas temu: Cloverfield i Walc z Bashirem |
||
kobieta niepowazna postów: 72 |
...mnie..zycie ukryte w slowach...juz od kilku miesiecy.... |
||
Obejrzałem w końcu film, na którego emisję czekałem w C+, ale niestety jej nie było.
spoiler
Ale została opowiedziana w tak emocjonujący sposób, że dwie godziny Główny
bohater grany przez Josha Brolina staje się celem płatnego mordercy po tym jak zawłaszczył sobie grubą mafijną kasę. mijają niepostrzeżenie. Dla fanów kina pozycja obowiązkowa. post edytowany 1 raz, ostatnio 30.09.2009 13:21 |
||
tracer postów: 59 |
Też ten film bardzo mi się podobał Bartolomeuszku. Widzę, że mamy podobne gusta. |
||
Oglądałem nie dawno dwa wyjątkowe filmy : "Obywatel Milk" i "Nasza klasa". |
||
villemo postów: 772 |
"Bękarty wojny" - choć nie całość. Ale np. początek - dla mnie mistrzostwo. post edytowany 1 raz, ostatnio 27.12.2009 23:31 |
||
Dom zły zdecydowanie powala pomysłem i wykonaniem na kolana, |
||
"Lektor" moim zdanie jeden z najlepszych filmów roku. Oglądałem i przyznam,że film zasługuje na uwagę. Podobnie zachwyciła mnie produkcja "Wątpliwość". Pojedynek Streep - Hoffman rewelacja !!! |
||
Dopiero dziś zobaczyłem wspominany przez Was wcześniej obraz Smarzowskiego "Dom zły" i muszę napisać, ze jestem pod ogromnym wrażeniem. Jak dla mnie najlepszy film tego roku. Nikt jak dotąd w polskim kinie, tak umiejętnie nie zilustrował tamtej epoki. Wszystko dobrane perfekcyjnie, począwszy od muzyki na grze aktorskiej skończywszy. Obawiam się jednak czy osoby urodzone w latach osiemdziesiątych i później zrozumieją główne przesłanie tej produkcji. |
||
W końcu obejrzałem najnowsze dziecko Jamesa Camerona, czyli "Avatar". W swoim dość krótkim życiu widziałem naprawdę sporo filmów, które w większym lub mniejszym stopniu zrobiły na mnie jakieś wrażenie, czy to artystyczne bądź też wizualne, ale czegoś takiego jeszcze w kinie nie widziałem. Wizualnie "Avatar" to mistrzostwo świata. Nie piszę tych słów, bo tak wypada, tylko dlatego, że to szczera prawda. Jeszcze nigdy nie widziałem tak dopracowanej grafiki CGI, i to nie tylko lasów, dziwnych stworzeń zamieszkujących Pandorę, ale przede wszystkim chodzi tu o postacie zamieszkującą tę dość abstrakcyjną, acz przepiękną planetę. Każdy gest, zmarszczka, włos czy pot jest hiperrealistyczny. Ktoś powie, że już to było. Choćby postać Golluma we "Władcy Pierścieni", ale tam od czasu do czasu czuć było tę cyfrowość. W "Avatarze" tego się nie odczuwa. To coś naprawdę niesamowitego, ale przez najmniejszą chwilę, człowiek nie myśli, że to dzieło komputera. Wierzy, że taka rasa może istnieć. Fabuła w gruncie rzeczy jest dość banalna, ale strona wizualna to coś, czego na tę skalę jeszcze w kinie nie było. Co do osławionego 3D- to było coś fascynującego. Już pierwsza scena, która odbywała się w nieważkości, i kropla wody rozszczepiająca się wprost przed oczami, robiła wrażenie, a to co było potem można określić jednym słowem- genialność. Tę produkcję po prostu trzeba zobaczyć w kinie, i to oczywiście w 3D, nie czekając na dvd/ BR czy premierę tv, bo to nie będzie miało takiego wizualnego impetu. Cameron w wywiadach przed premierą obiecywał, że jego film będzie przełomem jeśli chodzi o technikę 3D, i wydaje mi się, że słowa dotrzymał. Aż chciałoby się by więcej. post edytowany 2 razy, ostatnio 02.01.2010 23:43 |
||
matines postów: 5 |
die Welt - Fala - bardzo dobry film na C+, poza tym Slumdog te dwa filmy zrobily na mnie duze wrazenie . W ostatnim czasie brak bylo dobrego kina a te dwie produkcje zaskoczyly mnei na tyle ze polecam innym obejrzenie ich. |
||
"Chłopiec w pasiastej piżamie" to film który warto obejrzeć.Chłopiec który jest synem niemieckiego oficera zaprzyjaźnia się ze swoim rówieśnikiem który przebywa w obozie pracy.Gdyby nie wojna.....Ach szkoda gadać.Obejrzyjcie sobie a sie nie zawiedziecie. |
||
Też byłem ostatnio na ,,Avatarze''. Świetny film. Zaczarował mnie po prostu, pomimo , że była to zasługa głownie efektów specjalnych. Niesamowite scenografie, największe wrażenia zrobiły na mnie dżungla Pandory oraz wszystkie te rośliny i zwierzęta w nim żyjące. Sama historia, pomimo, że nie jest zbytnio odkrywcza, jest fajnie poprowadzona. ,,Avatar'' w gruncie rzeczy jest tylko baśnią o wymowie ekologicznej, ale za to jak piękną. post edytowany 1 raz, ostatnio 04.02.2010 18:16 |
||
Ostatnio oglądałem kilka czeskich filmów. Wyróżniłbym dwa tytuły, które polecam wszystkim : "Butelki zwrotne" i "Wycieczkowicze". Filmy te zrobiły na mnie wrażenie, ponieważ pokazują zwyczajnych ludzi i normalne życie Czechów w dość przystępny sposób z odrobiną humoru i przymrużeniem oka. |
||
Nie chodzi tu o fascynację ale temat który był poruszony w tym filmie mnie zainteresował.Chodzi o film dokumentalny pt. Wiara czyni czuba" Można go obejrzeć na konkurencyjnym kanale.Polecam go wszystkim wierzącym i niewierzącym. |
||
Blue-Grey postów: 32 |
Odkąd mam Cyfrę+, raczej nie fascynował mnie żaden konkretny film, a tylko wciąż fascynuje pani Agnieszka Egeman - według mnie najładniejsza - i przy tym błyskotliwa - dziennikarka wszystkich polskich telewizji razem wziętych. Pani Agnieszko, jeśli Pani to czyta - pozdrawiam! |
||
Blue-Grey postów: 32 |
A jednak w ostatnim czasie zafascynował mnie też jeden konkretny film. Chodzi mi o "Naszą Amerykę" Jima Sheridana. Film jest co prawda już z 2002 roku, ale opowiada o sprawach zawsze aktualnych i ważnych - i to opowiada w sposób bardzo prosty, nie narzucając się nikomu. |
||
Pio postów: 630 |
Ostatnio obejrzałam film pt. "Trener", i szczerze powiem, że mnie zaskoczył. Bardzo |
||
Ostatnio obejrzałem kilka filmów, ale chciałbym opisać 3 (bardzo różnorodne), które zapadły mi w pamięć. |
||
Jamal postów: 449 |
A mnie zachwycił "Głod", zwycięzca ubiegorocznego konkursu Era Nowe Horyzonty. To jeden z najlepszych filmow jakie ostatnie ogladalem - hisotria strajku glodowego bojowników IRA na przykladzie jednego z czlonkow tej organziacji. Sprawa bla bardzo glosna na wyspach, moze nie kazdy z nas kojarzy te wydarzenia. Rezyser (debiutant !) pokazal to w bardzo dosadny i bezkompromisowy sposob, nie popierajac jednak zadnej ze stron. Fanstastyczne kino, zasluzenie rezyser otrzymal w Cannes złota kamere za najlepszy debiut. |
||
xander postów: 15 |
Takie pytanko mam - czy seria kryminałów "Instynkt wilka" to jest jakiś określony ciąg czy też można obejrzeć dowolną część? Chodzi mi o to, że te filmy łączy jakiś wątek przewodni czy też każdy film jest osobną historią? Wstyd się przyznać ale nie widziałem ani jednej części a słyszę i czytam wiele pochlebnych opinii. Więc chciałbym obejrzeć. |
||
xander cykl "Instynkt wilka" łączy ten sam bohater detektyw Varg Veum i miejsce akcji -Bergen. Możesz spokojnie oglądać różne części, bo nie są one związane ze sobą. Polecam. |
||
Kto nie zna dokładnie bibli to polecam mu film"Pierwszy rok".Jest to komedia w której pierwsze skrzypce gra Jack Black.Zobaczycie jak doszło do morderstwa na Ablu przez Kaina,oraz jak wygladało życie w Sodomie.Gorąco polecam |
||
lamuczy postów: 3 |
czesc!-aja mam problem,bo nie moge nigdzie znalesc 2filmow ktore bym chcial do naszego kina wrzucic pomocy:1 to o jamajczykach w polowie muzyczny a raczej koncertowy bardzo dobra muza a jamale wiadomo hodowcy wysoko w gorach...2 filmik to komedia zaczyna sie od znalezienia trumny faszystowskiej z towarem pierwsza liga,zajeb...jest pokazany w tym filmie odjazd po ganji oczywiscie te filmy byly na c+ ale 2 do 3 lat temu no i mam dziury:) |
||
|
www.canalpluscyfrowy.pl www.cyfraplus.pl www.niezlykanal.pl www.alekino.pl www.planete.pl www.zigzap.tv www.hyper.pl www.minimini.pl www.kuchnia.tv www.domo.pl
CANAL+ Cyfrowy Sp. z o.o., al. gen. W. Sikorskiego 9, 02-758 Warszawa, Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy - XII Wydział Gospodarczy KRS
KRS 0000051835, NIP: 526-22-46-271, kapitał zakładowy 300.000.000 zł