POWERED BY GOOGLE
CANAL+

twoje konto

użytkownik 
hasło 
zapamiętaj 
NIE PAMIĘTAM HASŁA

REJESTRACJA: jeżeli nie posiadasz jeszcze swojego konta, zarejestru-jesz się przy pierwszym wysyłaniu wpisu na Forum.

lista pokoi

znajdz na forum

znajdz uzytkownika

CINEKLUB     
temat:  9/164  

JacekDydynski 

06.04.2009 21:53CYTUJ

Bardzo sobie cenię ten cykl w którym prezentowana jest klasyka kina , ciekawe filmy
spoza głównego nurtu , film noir , sf z lat 50. i wiele , wiele innych.
W związku z tym mam pytanie czy cykl ten powróci na stałe ?.

Bartolomeusz 

11.04.2009 20:26CYTUJ

W ramach Cineklubu można by było wyemitować klasyki horrorów ze studia Universal. Takie jak "Frankenstein", "Mumia" czy "Dracula". Te filmy choć już swój wiek mają, są świetnie nakręcone. Może dałoby się coś takiego zrobić w październiku przed Halloween ?

Kubol1910 

11.04.2009 20:33CYTUJ

Z przyjemnością obejrzał bym film "Frankenstein". Jeszcze go nie widziałem i bardzo chciałbym go zobaczyć. Więc jestem jak najbardziej Za klasyką Horrorów.

piterek_rek 

12.04.2009 13:20CYTUJ

Też jestem za tym żeby w CINEKLUBIE pojawiły się stare horrory. To byłaby prawdziwa gratka dla fanów tego gatunku filmowego. Te filmy zostały zapomniane przez nasze polskie stacje telewizyjne. Czas by ktoś je wygrzebał, zdmuchnął z nich kurz i puścił w Canal+.

kluczyk22 

12.04.2009 18:50CYTUJ

fajne

JacekDydynski 

13.04.2009 20:21CYTUJ

Widzę że horror jest bardzo popularnym gatunkiem wśród forumowiczów to i ja dorzucę swoja prośbę ekranizacje utworów A.E.Poe dokonane przez Rogera Cormana
Pełny cykl emitowała TVP1 jakieś 10 lat a później ten odcinek ta telewizja ten inna ale nigdy w całości pozycji nie tak dużo (osiem).
Pełny cykl w CINEKLUBIE to była by gratka.
1965: Grobowiec Ligei (Tomb of Ligeia, The)
1964: Maska Czerwonego Moru (Masque of the Red Death, The)
1963: Kruk (Raven, The)
1963: Nawiedzony pałac (Haunted Palace, The)
1962: Przedwczesny pogrzeb (Premature Burial, The)
1962: Opowieści niesamowite (Tales of Terror)
1961: Studnia i wahadło (Pit and the Pendulum)
1960: Zagłada domu Usherów (House of Usher)

Bartolomeusz 

13.04.2009 20:36CYTUJ

A wiesz może mniej więcej z jakich są wytwórni te filmy ? Bo jeśli z Paramountu, to kiepsko to widzę.

JacekDydynski 

13.04.2009 23:52CYTUJ

Bartolomeusz napisał 13.04.2009 20:36 
A wiesz może mniej więcej z jakich są wytwórni te filmy ? Bo jeśli z Paramountu, to kiepsko to widzę.
Według IMBD w żadnym z tych filmów Paramount nie maczał swoich palców.

comediant 

żółta kartka!
 14.04.2009 13:34CYTUJ

a dlaczego nie mogą być z paramount???

Bartolomeusz 

14.04.2009 14:06CYTUJ

Bo C+ stracił tą wytwórnię.

Corvi 

22.04.2009 22:37CYTUJ

A ja tęsknie za cyklem "Perły z lamusa" z TVP2, z Kałużyńskim i Raczkiem - to były czasy :-)

JacekDydynski 

25.04.2009 23:00CYTUJ

Corvi napisał 22.04.2009 22:37 
A ja tęsknie za cyklem "Perły z lamusa" z TVP2, z Kałużyńskim i Raczkiem - to były czasy :-)
Czyli tęsknisz za ciekawym , ambitnym , interesującym kinem.
Zacznę od Canal+
- Klub filmu polskiego
- Ciekawe programy dokumentalne o filmach , gwiazadach i itp. np. Ikonoklaści
-Cineklub - ciekawe cykle filmowe , SF , Horror , komedia romantyczna , lub przegląd filmów
jednego aktora np. Marlona Brando.
Dołóż do tego pozostałą ofertę Cyfry+
Kino Polska - Stanisław Janicki , Jacek Fedorowicz i inni dają krótką prelekcję przed filmem, ponadto kroniki filmowe , zapomniane seriale np. Dyrektorzy , filmy animowane ,
kino offowe i dużo , dużo więcej.
TVP KULTURA - odpowiednik dawnej misyjnej telewizji , ciekawe dokumenty sztuki teatralne o ludzkich porach , koncerty , filmy , wywiady i mnóstwo innych atrakcji.
Ale kino i TCM i o tzw. telewizji publicznej możesz zapomnieć.

JacekDydynski 

28.07.2009 22:05CYTUJ

W sierpniu w Cineklub-ie
Człowiek w czerwonym bucie, Pracująca dziewczyna, Trybunał, Naoczny świadek.

JacekDydynski 

23.08.2009 07:22CYTUJ

We wrześniu w Cineklub-ie.
Wysokie obcasy , Sens życia według Monty Pythona , Fahrenheit 451 , Quadrophenia.

Broly91 

żółta kartka!
 25.08.2009 19:23CYTUJ

Mało mało tych filmó...A jakieś kino akcji z lat 80,90 ? ? Coś rzadkiego by się przydało...Bo mało dobrej akcji na Canal +

tufta 

25.08.2009 19:33CYTUJ

Jeszcze trochę i C+ będzie jednym wielkim Cineklubem. To stacja premium i powinna skupić się na nowszych pozycjach niż filmy z lat 80 czy 90.

Słońce Peru 

25.08.2009 19:41CYTUJ

Nawiązując do tego co napisał Tufta :
Dla mnie Cineklub jest O.K. ale TYLKO I WYŁĄCZNIE wtedy jeśli byłby DODATKIEM do pozycji premierowych. Całkowitą porażką byłoby, gdyby starsze filmy były emitowane kosztem premierowych. Bogaty repertuar starszych filmów można znaleźć w Ale Kino, TCM czy Kino Polska.

Hydraulik 

25.08.2009 19:54CYTUJ

We wrześniu w Cineklub-ie.
Wysokie obcasy , Sens życia według Monty Pythona , Fahrenheit 451 , Quadrophenia.

Swietne tytuły:Pythona mozna ogladac na okrągło, Truffauta warto odświeżyc,, Quadrophenia ze Stingiem, swietna muzyka The Who.No i Almodovar :)

Słońce Peru 

25.08.2009 19:57CYTUJ

Czy "Sens życia według Monty Pythona" zaczyna się buntem księgowych czy mylę z innym filmem ?

JacekDydynski 

25.08.2009 21:51CYTUJ

Słońce Peru napisał 25.08.2009 19:57 
Czy "Sens życia według Monty Pythona" zaczyna się buntem księgowych czy mylę z innym filmem ?
Dobrze kojarzysz.

JacekDydynski 

25.08.2009 21:54CYTUJ

tufta napisał 25.08.2009 19:33 
Jeszcze trochę i C+ będzie jednym wielkim Cineklubem. To stacja premium i powinna skupić się na nowszych pozycjach niż filmy z lat 80 czy 90.
Podaj konkretne przykłady na poparcie swojej tezy , bo jak jakoś zalewu starszych produkcji nie widzę.

JacekDydynski 

25.08.2009 22:11CYTUJ

Broly91 napisał 25.08.2009 19:23 
Mało mało tych filmó...A jakieś kino akcji z lat 80,90 ? ? Coś rzadkiego by się przydało...Bo mało dobrej akcji na Canal +
Broly91 pamiętasz naszą dyskusję w temacie: KINO AKCJI LAT 80,90 ?

Próbę rozwiązania problemu widzę tak w tym temacie ( CINEKLUB) bądż w temacie:
Jakie filmy chcielibyście obejrzeć w Canal+

Podaj swoje propozycje a ja ze swojej skromnej strony je poprę zagłosuj w rankingu reżyserów , aktorów alby ich miejsce w rankingu wzrosło[ja ze swej strony zrobię to samo tylko przedtem daj znać na kogo zagłosować] (tylko nie szukaj w spisie tylko od razu wklepuj w wyszukiwarkę bo np. taki de Funes nie istnieje w spisie [nikt na niego nie zagłosował] ale gdy wpiszesz jego nazwisko w wyszukiwarkę to się wyświetli.

W temacie: Jakie filmy chcielibyście obejrzeć w Canal+ zadałem kilka pytań administratorowi odnoście... a zresztą poczytaj sam.

Pozdrawiam.

JacekDydynski 

25.08.2009 22:30CYTUJ

Słońce Peru napisał 25.08.2009 19:41 
Nawiązując do tego co napisał Tufta :
Dla mnie Cineklub jest O.K. ale TYLKO I WYŁĄCZNIE wtedy jeśli byłby DODATKIEM do pozycji premierowych. Całkowitą porażką byłoby, gdyby starsze filmy były emitowane kosztem premierowych. Bogaty repertuar starszych filmów można znaleźć w Ale Kino, TCM czy Kino Polska.
Ponawiam pytanie gdzie w Canal+ jest zalew kina z lat 20. 30. 40. 50. 60. 70. ?.
W CINEKLUBIE tych filmów jest tylko i wyłącznie CZTERY W MIESIĄCU , to tak dużo ?
bez przesady nie zabierajcie człowiekowi odrobiny przyjemności w obcowaniu z KLASYKĄ KINA badż z innymi ciekawymi filmami.
A powód dla którego lubię oglądać stare filmy w CANAL+ ?
pierwszy - nie puszczają pokolorowanych czarno białych filmów
drugi - filmy które puszczają nie pojawiają się w innych stacjach np. Ministerstwo strachu , Zabójcy , Podwójne ubezpieczenie cykl filmów z Marlonem Brando itd.
trzeci i najważniejszy - możliwość niewielkiego ale zawsze na repertuar tej opcji nie ma ani
TCM , KINO POLSKA czy też w ALE KINO (popraw mnie jeśli się mylę)
poza tym ALE KINO puszcza pokolorowane filmy vide Rzeka Czerwona koszmar.

Uprzedzam jeżeli ktoś zapragnie wykasować CINEKLUB będę walczył ,
a tak na marginesie to warto by było aby krytykanci starych filmów pochylili się nad takim dziełami jak "Cena strachu" , "Widmo" , "Niepotrzebni mogą odejść" , "Trzeci człowiek" ,
"Szlachectwo zobowiązuje" , "Sokół Maltański" , "Zabójstwo" , "Dzień w którym zatrzymała się ziemia" , "Samuraj" , "W kręgu zła" , "Podwójny oddech" itd. to może wtedy docenili by prawdziwą kinematografię a nie ten dzisiejszy amerykański chłam.

Słońce Peru 

25.08.2009 23:21CYTUJ

JacekDydynski napisał 25.08.2009 22:30 
Uprzedzam jeżeli ktoś zapragnie wykasować CINEKLUB będę walczył
Źle zrozumiałeś moje intencje.
Ja akurat uważam, że poziom kina w przeszłości był lepszy niż teraz. W niczym mie nie przeszkadza CINEKLUB, w szczególności jeśli mają tam być takie filmy jak te wrześniowe (Hydraulik podał listę).

Mi (i pewnie Tufcie również) chodzi o to, że ostatnimi czasy o godzinie 21:00 - czyli w porze, gdy kiedyś nadawane były wyłącznie filmy premierowe - pojawiają się takie pozycje jak : "Dr Dolittle 2", "Planeta Małp" czy "Serce nie sługa". To są filmy, które swoje premiery miały na innych stacjach. W efekcie liczba premier na CANAL+ jest w skali miesiąca znacząco mniejsza niż rok temu. W dodatku w soboty zamiast filmów często jest nadawany żużel albo mecz piłki nożnej.

CANAL+ jest kanałem premium - czyli z założenia jego głównym celem powinna być emisja nowych filmów, które stosunkowo niedawno zeszły z ekranów i nie były emitowane na kanałach bezpłatnych.

post edytowany 1 raz, ostatnio 25.08.2009 23:22

JacekDydynski 

26.08.2009 08:12CYTUJ

Źle zrozumiałeś moje intencje.
Ja akurat uważam, że poziom kina w przeszłości był lepszy niż teraz. W niczym mi nie przeszkadza CK , w szczególności jeśli mają tam być takie filmy jak te wrześniowe (Hydraulik podał listę).

Mi (i pewnie chodzi o to, że ostatnimi czasy o godzinie 21:00 - czyli w porze, gdy kiedyś nadawane były wyłącznie filmy premierowe - pojawiają się takie pozycje jak : "Dr Dolittle 2", "Planeta Małp" czy "Serce nie sługa". To są filmy, które swoje premiery miały na innych stacjach. W efekcie liczba premier na CANAL+ jest w skali miesiąca znacząco mniejsza niż rok temu. W dodatku w soboty zamiast filmów często jest nadawany żużel albo mecz piłki nożnej.

O.K. to w porządku teraz rozumiem.

Bartolomeusz 

09.09.2009 21:43CYTUJ

A ja chciałbym by w Cineklubie wyemitowano "Ze śmiercią jej do twarzy". Jedna z najzabawniejszych czarnych komedii ze świetną jak zawsze Meryl Streep.

JacekDydynski 

15.09.2009 23:40CYTUJ

Jakie Filmy będzie można zobaczyć w Cineklubie w październiku?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

16.09.2009 11:25CYTUJ

JackuDydynski, w październiku pokażemy następujące filmy Roberta Altmana: MASH, Trzy kobiety, Dzień weselny, Idealna para.

JacekDydynski 

23.10.2009 14:24CYTUJ

Jakie Filmy będzie można zobaczyć w Cineklubie w listopadzie?

23.10.2009 15:27CYTUJ

JackuDydynski, w listopadowym Cineclubie zapraszamy na filmy: Wstęp wzbroniony, B4, Wróć do korzeni, Clockers - Sprzedawcy.

seba34 

28.10.2009 15:15CYTUJ

cineklub stracił swoja racje bytu jest tyle innych kanałów w których można obejrzeć klasykę kina strata czasu na canale

JacekDydynski 

04.11.2009 21:28CYTUJ

seba34 napisał 28.10.2009 15:15 
cineklub stracił swoja racje bytu jest tyle innych kanałów w których można obejrzeć klasykę kina strata czasu na canale
W CINEKLUBIE tych filmów jest tylko i wyłącznie CZTERY W MIESIĄCU , to tak dużo ?
bez przesady nie zabierajcie człowiekowi odrobiny przyjemności w obcowaniu z KLASYKĄ KINA badż z innymi ciekawymi filmami.
A powód dla którego lubię oglądać stare filmy w CANAL+ ?
pierwszy - nie puszczają pokolorowanych czarno białych filmów
drugi - filmy które puszczają nie pojawiają się w innych stacjach np. Ministerstwo strachu , Zabójcy , Podwójne ubezpieczenie cykl filmów z Marlonem Brando itd.
trzeci i najważniejszy - możliwość niewielkiego ale zawsze na repertuar tej opcji nie ma ani
TCM , KINO POLSKA czy też w ALE KINO (popraw mnie jeśli się mylę)
poza tym ALE KINO puszcza pokolorowane filmy vide Rzeka Czerwona koszmar.

Uprzedzam jeżeli ktoś zapragnie wykasować CINEKLUB będę walczył ,
a tak na marginesie to warto by było aby krytykanci starych filmów pochylili się nad takim dziełami jak "Cena strachu" , "Widmo" , "Niepotrzebni mogą odejść" , "Trzeci człowiek" ,
"Szlachectwo zobowiązuje" , "Sokół Maltański" , "Zabójstwo" , "Dzień w którym zatrzymała się ziemia" , "Samuraj" , "W kręgu zła" , "Podwójny oddech" itd. to może wtedy docenili by prawdziwą kinematografię a nie ten dzisiejszy amerykański chłam.

Majaa 

19.11.2009 21:41CYTUJ

na canal+ puscili kiedyś taki film chyba horror, bardzo mnie zaciekawił niestety musiałam wyjść z domu więc oglądałam go tylko przez pare minut. Scena którą pamiętam rozgrywała się w hotelu, jakiś mężczyzna wchodził do pokoju z dyktafonem i gadał ' jak na razie to niczego się nie boje, nie postarałes się ' itp. potem jakies czekoladki sie wziely na łozku nie wiadomo skąd.. Film leciał w noc wakacyjną tego roku. Jeśli ktoś wie o czym mówie to prosze podac tytuł. Z góry dziekuje

Bartolomeusz 

19.11.2009 21:47CYTUJ

Wydaje mi się, że chodzi Ci o "1408".

l.cyfer 

03.12.2009 18:52CYTUJ

WIELKI BŁĘKIT.
Najlepiej w HD...

Nigdzie - podkreślam, NIGDZIE - nie był emitowany - od lat. :(

JacekDydynski 

03.02.2010 14:25CYTUJ

Moja propozycja do Cineklubu:

John Woo;

1991: Był sobie złodziej (Zong heng si hai)
1989: The Killer (Dip huet seung hung)
1987: A Better Tomorrow II (Ying hung boon sik II)
1986: A Better Tomorrow (Ying xiong wu lei)

JacekDydynski 

19.05.2010 23:30CYTUJ

Czy będzie Cineklub w czerwcu ?.

21.05.2010 12:49CYTUJ

JackuDydynski, w czerwcu Cineclubu nie będzie, zapraszamy w lipcu.

JacekDydynski 

23.05.2010 20:52CYTUJ

Dziękuję , już nie mogę się doczekać lipca.

gbpsary 

25.05.2010 14:27CYTUJ

Nigdzie nie mogę oglądnąć melodramatu " Madame X " z 1966 roku. Żadna telewizja w Polsce nie nadawała tego film. Może Canal+ w ramach Cineklubu pokaże ten wspaniały i wzruszający obraz?

JacekDydynski 

26.06.2010 09:16CYTUJ

Jakie Filmy będzie można zobaczyć w Cineklubie w sierpniu ?

28.06.2010 09:01CYTUJ

JackuDydynski, w sierpiniowym Cineclubie: Na wskroś nowoczesna Millie, Czarnoksiężnik z krainy Oz, Krzyk i Przetrwać huragany.

JacekDydynski 

28.07.2010 01:19CYTUJ

Jakie Filmy będzie można zobaczyć w Cineklubie we Wrześniu ?

29.07.2010 00:49CYTUJ

JackuDydynski, we wrześniu nie będzie CineKlubu.

JacekDydynski 

22.08.2010 15:30CYTUJ

admin napisał 29.07.2010 00:49 
JackuDydynski, we wrześniu nie będzie CineKlubu.
A w październiku coś się kroi ?.

Overmars 

23.08.2010 08:07CYTUJ

a ja szczerze polecam Krzyk (Shout), świetny film, genialny klimat i świetna muzyka, coś jak Footloose

23.08.2010 09:39CYTUJ

JackuDydynski, w październiku nie będzie Cineklubu.

temat:  9/164  
EDYCJA WPISU
zawijanie tekstu

UWAGA: jeśli już masz konto,
to zaloguj się przed zabraniem głosu.
treść

podgląd postu przed zapisaniem